Pages

teman-temanku ~

Tuesday, August 31, 2010

cHoKI-ChOKi!!!


nie la choki2 hehehe...


haha nape aq nak tulis pasai mende nieh????
sebab,, tetibe ber FB ngan NABILA SYAZWEEN...
berbalas pantun,,then teringat coki2 coz sesuai untuk pembayang !

haha bez kot coki2 kenangan giler ! nak2 tyme kat SEMESTA lu,,,bile outing jep,,mesti order coki2 kat member....
lau x makan coki2 yg murah jual kat kantin skola hahah....

bez kot kenangan lu..^_^

p/s: thanks AWEEN coz mengingatkan kembali kenangan saye..:P
                 

Monday, August 30, 2010

tarikh keramat !

MERDEKA !!!


yeah !! negare kite sudah merdeka !!!
tanggal 31 ogos 1957 merupakan tarikh keramat untuk negara kita.....
bangga kot jadi anak MALAYSIA,,,,,
53 tahun dah negara kite merdeka n membangun dengan pesat....
fuhh!! cayalah MALAYSIA....^_^


kemegahan bendera tercinta !

emm tapi disebalik kemerdekaan negara dah menjengah usia 53 tahun nie,,, bg pendapat aq la kan,,rakyat negara kita masih manyak lagi yang cetek pemikiran mereka....bukan apa la kan lau tgk remaja zaman sekarang,,, totally manyak yang mengalami keruntuhan akhlak ! TRUE !!(annoying orange) haha
cewah bukan nak kate aq baik sangat la kan tapi memang aq cakap nie betui kot.....lau kite tgk kat majalah2 ade jep bile kite tanye berape tahun kite dah merdeka??? still ade yg ragu2 n kadang2 men sebut jep berape....haish ape nak jadi kan.....
lagi un remaja sekarang ramai yang x menghargai sejarah !( aq un x minat n x berapa hebat sangat sejarah huhu tp ade perasaan gak !)...
dorang sepatutnya pegang la kata2                                                          "sesiapa yang melupai sejarah, pasti akan mengulanginya"....
tapi ada gak yang memang semangat bile celebrate merdeka ! dengan cat2 mukenye,,,cat badan,,,tapi bile malam ambang merdeka ! mabuk sana mabuk sini....bagi mereka maksud MERDEKA lain....
haish teruk2....


emm lupakan sekejap pasai mende nie sume,,,n kite sekarang perlu berdoa supaya,,keruntuhan akhlak dalam kalangan remaja berkurangan...insyaallah~ amin...^_^


semoga MERDEKA yang ke 53 tahun nie,,,menjadi pemangkin kepada semua untuk mengubah diri sendiri agar lebih yakin dan matang !....




                   keharmonian yang macam nie la kita nak kan !..^_^


p/s: saya BANGGA jadi ANAK MALAYSIA..^_^

             A glOOmY dAy....












i donno y my heart is broken.....
i feel so lonely,,,,,
everyone c my face n they said,,,
"owh i look syazwan always happy with his life"...
but u cant judge me like that.....
although i always smile in front of u,,, 
but inside my heart,,,
there are 1001 of problem that i must face lonely...,,
but,,,its okay,,,,i take all these as an experience n perhaps one day,,,,,

i will be a strong PERSON n      A BETTER MAN...^__^

p/s: wan i know ur strong !
         PeRAsaAN~


haha tetibe rase hepi plak tyme mau tulis entry ni.....x taw nape....

rini aq nak cakap pasai perasaan la,,,,donno Y...emm may B esok aq ade kelas KKE( kompetensi kecedasan emosi) kot,,,hahahah xde kaitan kot !**** bangge PN HARITHUN bile dye tau aq ingat subjek dye..:P

hahah abaikan kisah KKE uh,,,.......

perasaan,,emm ape yg kite faham ngan konsep perasaan ek?? cube kite bayangkan manusia tanpa perasaan.....

memang dunie nie akan SUNYI.....KONPEM !!!!!..........

                                                     nak ke sunyi macam nie?? xnak kan....

kalau sunyi,,,maka xdekla hilai tawe,,riuh rendah tyme kenduri kawen( hahaha seronok kot tgk org kampung saling tolong menolong sambil riuh rendah) hahah,,,,


hahha jadi,,,aq ase idop aq sekarang xdekla terlampau sunyi,,,n xdekla terlampau riuh.....sedang2 je kot...^_^

n member2 aq un macam pemecah kesunyian jep,,,,sume ade perasaan masing2....n xdek plak membe aq yang sampai terlaupau layan perasaan dye coz sume pandai kawal emosi masing2 hahah...:P

BTW aq bersyukur r dapat member2 either skola rendah,,,SEMESTA ke even kat       IPG KPT....sume membe happening... SANGAT !

n ade la sometime terase sket2 ngan mereke2 coz biaselah lumrah idop....ade suke ade duka !


k 2 je kot ntuk entry kali nie....bosan2 x ngantuk nie jela yg mampu diluahkan hahah(gedik)

P/S: wan akan pandai kawal EMOSI ! heheh..k CHILL ! 

Saturday, August 28, 2010

sape menang ?

hINdi VS kORea !


 **entah sape ntah name dye hahah
                                                          aq  x layan korea juz amik jep....                                                       

emm nape ek aq wat entry macam nie??? 1001 persoalan timbul kan hahhaha
sebenaunye ade kisah disebalik bende nie sume,,,,,, nak dijadikan crite,,,,ade minah kelas aq nie suke la cite korea ( nabila syazween) "bukan nama sebenar"... memang sangat ! ketagih kot sampai profil picture dye un letak gambar jejake korea....

tapi aq cakap la nie dah ketagih citer korea nie sampai letak gambar un korea.....
tapi aq x kesah la kan......
aq cakap kat dye bek layan hindustan ! or citer melayu**coz Merdeka nak dekat 2 yang kene memartabatkan bahasa kita uh hehehe..:D

haaa 2 ja nak bgtau hahah BTW aq tetap nak tegakkan yang mane citer HINDUSTAN lagi bez dari KOREA.....reza khalid jangan terpengaruh dengan Nabila syazween uh OK !..hahah

p/s: bez kot layan hindustan !..:D




kenangan terindah~

GiLeR KeNangAN !
may b hati bile dah sebak,, mule la teringat kenangan lampau.....

emm ntah la nape aq ase arini mcm different gile ngan hari2 yang aq lalui b4 this......

bgn ja dari tido pagi tadi,,hati rase x tenteram n teringat gile2 kat membe lame,,,,

emm may b ade kaitan ngan mimpi aq kot..ape mimpi uh,,biar aq jew yang tau..:)



tp xpela,,,may b ade hikmahnye kot......

p/s: wan pasti tabah !


meh la layan vid nieh..^___^


video
                          ^_^ sayu kan..:)



hati INI merintih

my first entry
hai All,,,emm blog nie lame dah aku wat ,,,tp langsung xdok mase nak start actually,,,(daftar jep n x penah tulis huhu)
emm ntahla nape tetibe hari nie hati terdetik nak cari balik ape name blog aq yg penah wat dulu,,,,,
cari punye cari hAA yeas !!! jumpe..

nak tau x nape aq nak start balik wat blog nie??? emm.......

meh cnie aq citer,,,...............................

semalam, aq tidow lambat,,then saje jew usha2 membe lame nye page kat FB,,,,
then, terbukak la page my frenz IZHAR n ALYAA majid......
aq bace blog mereke.........

then,,,,
tetibe hati rase sebak.....siyes,,SANGAT !
kerana.... aq sedeyh baca kisah kawan aq sorang nieh......
emm actually,,sekarang nie ade sorang member aq nie sakit,,,,ketumbuhan dalam kepala....
AFDHALIYA HILWA namenye...emm memang bez name tu n aq panggil dye LIYA....

walau un 5 tahun aq skolah ngan dye,,,tapi tahun ke 5 baru rapat ngan dye coz dye my classmate..:)
dari pemerhatian aq,,,dye memang seorang yang tabah n kuat dalam segala hal. ! SANGAT !
n the most important thing,, bile aq bukak buku kenangan( mase form 5 aq ade suh membe2 tulis sumthing sebagai ingatan) aq sedis bile melihat ayat dye                                                                                                       "i may not be important person in ur life but i juz hope that one day when you   hear my name u would juz smile and say hey ! thats my frez !! "

emm yess liya ! i will alwayz pray 4 u....i know u strong !...semoge cepat sembuh dan meneruskan cite2 kamoO untuk mendidik anak BANGSA !


   liya paling kiri~


p/s: aq akan sentiasa mendoakan kamu !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...