Pages

teman-temanku ~

Thursday, June 30, 2011

if u read this, sorry for the mistake ~


x berniat ape2,
hanya sibuk menjadi alasan ~
sekian, wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : mistake ~

kalau setiap sem macam nie ~

nak mengeluh ? dah separuh jalan. nak give up ? bukan jalan penyelesaian. nak kate aq tak kuat ? mungkin sikit. tahun 2011, tahun yg sangat mencabar utk aq. bukan aq nak kate aq sorang je yg banyak keje, tapi tanggungjawab yg ada perlu digalas dengan sempurna. walau banyak kritikan yang diterima, itu bukan penghalang ! tanpa cabaran, sesuatu perjalanan tidak akan dikenang sehingga esok nanti. tabah ! sekian, wassalam~



bertabahlah ~

p/S : kalau tiap2 sem mcm nie....-_-"

terima kasih kerana membaca ^^

mood : letih ~

day 03~

 a picture of the cast from your favorite show


aq suke mamat niey.
dye stylo. show yg dye ade, pasti aq tgk hehe.
event tak menang ML, kau tetap terbaik abg long fadil ! ;)
sekian, wassalam ~

nak juin ? Klik SINI ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : kerja~

Wednesday, June 29, 2011

anak angkat dah besar !

assalamualaikum semua dan salam satu malaysia ! pernah dgr pasal anak angkat ? pasti ada yg mempunyai anak angkat kan ? aq pon ade juga hehe..;) anak angkat aq nie baru diangkat pada 24 june 2011. hari nie merupakan hari yang ke 6 mereka2 ini dijaga oleh aq && 3 orang rakan yang laen. alhamdulillah sehingga kini, mereka sudah membesar dengan sihat walaupon pernah diserang oleh mereka2 yg tak berhati perut. jom kita tgk wajah2 mereka sehingga hari ini ~ layannn~


1.

2.

3.

4.
5.

6.

ruj: 1,2,3,4 : anak pokok kacang panjang yang kian membesar~
       5,6 : anak pokok sawi hong kong yang baru berjinak2 utk membesar~

haa, comel kan anak2 angkat aq hehe...jgn marah haa..:P SEKIAN, WASSALAM ~

p/S : nak tgk entry pasal penanaman anak angkat aq ? klik SINI ~

semoga semakin sihat dan sihat ;)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : excited :P

wordless wednesday #4


gambar menceritakan segalanya~
peace (^^)v

terima kasih kerana membaca ^^

mood : ww~

day 02 ~

a picture of you and the person you have been closest with the longest


hehe mestilah aq letak gambar my sista ! sangat rapat..;) peace (^^)v

sekian, wassalam ~

nak juin ? klik SINI 

terima kasih kerana membaca ^^

mood : gamabr ~

Tuesday, June 28, 2011

day 01~

 a picture of yourself with three facts~



1. gambar nie nampak muda.
2. gambar nie mase form 4.
3. gambar nie nampak kurus ~

sekian, wassalam~

nak juin ? klik SINI 

terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai ~

nak buat jugak ;)

day 01 – a picture of yourself with three facts
day 02 – a picture of you and the person you have been closest with the longest
day 03 – a picture of the cast from your favorite show
day 04 – a picture of your night
day 05 – a picture of your favorite memory
day 06 – a picture of a person you’d love to trade places with for a day
day 07 – a picture of your most treasured item
day 08 – a picture that makes you laugh
day 09 – a picture of the person who has gotten you through the most
day 10 – a picture of the person you do the most best things with

day 11 – a picture of something you hate
day 12 – a picture of something you love
day 13 – a picture of your favorite band or artist
day 14 – a picture of someone you could never imagine your life without
day 15 – a picture of something you want to do before you die
day 16 – a picture of someone who inspires you
day 17 – a picture of something that has made a huge impact on your life recently
day 18 – a picture of your biggest insecurity
day 19 – a picture and a precious gift
day 20 – a picture of somewhere you’d love to travel
day 21 – a picture of something you wish you could forget
day 22 – a picture of something you wish you were better at

day 23 – a picture of your favorite book
day 24 – a picture of something you wish you could change
day 25 – a picture of your day
day 26 – a picture of something that means a lot to you
day 27 – a picture of yourself and a family member
day 28 – a picture of something you’re afraid of

day 29 – a picture that can always make you smile
day 30 – a picture of someone you miss


haa. aq bukan selalu nak buat gambar2 mcm nie hehe. aq tertarik bilemana aq tertengok Atiqah Bell buat entry benda nie..so aq juin la hehe..jom2 join..;)


sekian, wassalam ~


terima kasih kerana membaca ^^


mood : nk juin hehe ~

berhajat tinggi , mampukah digapai ?

assalamualaikum dan salam satu malaysia semua ! ^^ entry kali nie mcm nak tulis panjang2 je hehe. sebab entry yg lepas2 asik ringkas2 je semuanya hehe. okay based on the title, ape yg korang rase aq nak story. aq nie selalu tajuk nak gempak je an hehe. actually, sebenarnye, aq nak cite pasal hajat yg dipasang @ diangan-angankan oleh kebanyakkan masyarakat. tak dinafikan, aq pon ade pasang hajat yg tinggi. setinggi gunung everest ? mungkin ? hehe.



semua berhajat tinggi kan. adakah hajat2 korang semua sudah digapai ? atau korang rase mampu untuk digapai ? . kemampuan ini hanya terletak pada keyakinan diri untuk menggerakkan minda kita untuk target hajat yang diimpikan. mungkin bagi sesetengah daripada mereka malu untuk berkongsi hajat mereka. hanya mampu dipendamkan didalam lubuk hati dan pengetahuan sendiri. tapi ada pula yang menjaja kesana kemari hajat mereka. mana yang baik ? masing2 ada positif dan negatif.


bagi pendapat aq, mungkin bagi mereka, hajat itu hanya mampu tercapai jika kita banyakkan berdoa sahaja. tapi, bagi aq, persepsi mereka itu salah. pernah kita dgr bahawa USAHA + DOA + TAWAKAL : KEJAYAAN. jadi bukan hanya berdoa sahaja, tetapi dengan gabungan pelbagai aspek kejayaan atau impian yang dihajatkan itu insyaALLAH pasti berjaya ~


mungkin sukar bagi mereka untuk merealisasikan hajat masing2. masalah itu pasti ada untuk menguji kita sebagai manusia biasa. cuba pegang prinsip "jangan kalah pada masalah". kalau setiap masyarakat kalah pada masalah. adakah tiada pemenang yang mampu menandingi kehebatan masalah ? tepuk dada tanya iman didada. masih belum cukup iman dan ilmu didada ? marilah kita cari selagi boleh ! sekian, wassalam~

p/S : aq berhajat nak cari isteri yang pandai buat keropok lekor..:P (^^)v peace ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : muhasabah diri ~

syukur ~


alhamdulillah syukur ^^
hanya itu mampu diucapkan ~
sekian, wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : syukur ~

Sunday, June 26, 2011

renungan #8

cuba kite renung sekejap.
dalam seminit dua. x ruginye.
cube kite fikir mane asal-usul kite.
then, kite renungkan hebatnya kejadian manusia.
cuba fikir dalam-dalam.
sekian, wassalam ~


indahnya ciptaanNYA ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : renungan ~

Saturday, June 25, 2011

kerinduan atau tertekan ?

hey all ~ salam satu malaysia . hari sabtu yang agak bosan. tataw nak buat apa. hati rase macam-macam. nak kate homesick, baru je balik dari rumah minggu lepas. rase rindu ada la sket2. tertekan ? mungkin la kot. dgn tanggungjawab dan kerja. elaun belom keluar pon antara faktor tertekan. mungkin ~ bukan ape, nak beli barang lagi, nak beli buku lagi. makan. celah mana nak survive kan ? hanya mampu berdoa dan terus berdoa. sekian, wassalam ~


ingingkan hijau sentiasa didalam diri =)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : berehat ~

Friday, June 24, 2011

renungan #7

susah ke kerjasama ?
mungkin bagi sesetengah pihak tidak kenal erti kerjasama.
mereka mungkin tidak tahu apakah hasil dari kerjasama.
KEJAYAAN itu pasti ! 
salah satu cara untuk berjaya ialah kerjasama.
insyaALLAH amin ~
sekian, wassalam ~

renung-renungkan ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : renungan ~

hari bercucuk tanam ~

salam jumaat ~ semoga hari ini lebih baik dari hari semalam.;) pagi tadi aq ade kelas landskap. hari ni kitorang dh start bercucuk tanam ;) diberi kumpulan. 4 ahli setiap kumpulan terdiri dari 2 lelaki && 2 perempuan. cabut2 undi aq dapat satu group dgn cikbutang, yana, n ashmawi. kitorg punye group pilih tanaman kacang panjang utk dijadikan sayur jagaan kami ;) && sawi hong kong pula menjadi sayur wajib dijaga. so mari kita layan gambar2 yg ade ^^



proses meletakkan beat grow ke dalam trail ~


tekun meletakkan bijih benih ke dalam trail :P


bijih benih kacang panjang ~


ni proses letak bijih benih sawi ~


kecik je bijih benih sawi ~


menyiram semaian =)

okay aq rase ni jelah gambar yg nk dikongsi ;) nnt akan diupdate lagi dari masa ke masa okay ? sekian, wassalam ~

p/S: x sabar nak tunggu keluar pucuk..;) semoga berjaya. nnt bley citer kat anak murid hehe (^^)v peace ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : seronok bercucuk tanam ~

Thursday, June 23, 2011

lesu ~


hari yg letih ~
sekian, wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai ~

kental ?


kental ?
haruslah jadi sekental batu.
barulah hidup bermakna.
tidak mudah tewas dengan dugaan dunia~
sekian, wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^


mood : kental ~

Wednesday, June 22, 2011

nak feymes ?

hanya yang cekal dan tabah,
mampu membina mercu tanda 
mereka sendiri ~



gambar sekadar hiasan.~


p/S: so kenelah cekal && tabah, barulah bley bina mercu tanda. then jadi feymes coz ade mercu tanda sendiri kan ? (^^)V peace ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : tabah~

wordless wednesday #3


peace (^^)v

terima kasih kerana membaca ^^

mood : suke gambar nie buat kesekian kalinya.:P

Hehe ^^


sengih tengah" malan..heeee
**bukan gile, tapi saje..
peace (^^)v
sekian, wassalam ~

p/S: jom la kalau nak juin sengih..heee tenangkan fikiran hehe ;)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : tenangkan hati ~

Tuesday, June 21, 2011

priority~

masih lagi bercakap pasal semester baru. semester baru bnyk dh berubah. IPG Teknik pon dah makin mencapai kemajuan. sedikit perasaan bangga ada kat hati. tahniah ~ hanya itu mampu terucap. semester baru sangt sibuk. kau kene manage masa kau WAN ! kau kene susun yg mane satu keutamaan kau. mungkin kau rase serba salah, tapi mungkin ada hikmahnya. but the important thing is, study is ur priority ! ryte ? baiki sikit result 2. biar nampak cantik lagi ! okay ? insyaALLAH kejayaan itu pasti ^^ sekian, wassalam ~


=)

p/S : sory guys, x dapat juin keluar mcm selalu. "responsibility is a priority" ada rezeki kita keluar ;)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : priority ~

Monday, June 20, 2011

alhamdulillah syukur ~

permulaan semester yg agak tenang.
tiada resahan dihati.
result alhamdulillah ~
even x sehebat mane, bersyukur itu pasti.
cuba lagi yg terbaik.
mungkin nak jadi yg terbaik itu susah.
jika ada kemahuan, pasti ada jalannya ^^
sekian, wassalam ~


thanks ALLAH ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : bersyukur ~

salam takziah ~

Belasungkawa Zami Ismail (1944 - 2011): Bawa nama Pak Uda ke akhir hayat


takziah diucapkan kepada allahyarham zami ismail @ pak uda.
semoga rohnya dicucuri rahmat. amin ~
Al-fatihah~


perginya seorang insan seni ~

berita lanjut, klik SINI ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : renungan ~

Sunday, June 19, 2011

Bawa jari anak ke hospital~

sadis dgn satu berita yg aq bace kat metro. antara petikannya :-


“Saya terus mengambil dua jari anak yang putus sebelum membawanya ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF),” kata Ahmad Imran, 37, di Ledang dekat sini, semalam.

kesian kan ? kalau dh takdir, nak buat mcm mane.

berita lanjut, klik SINI ~


terima kasih kerana membaca ^^

mood : trauma ~

selamat hari bapa !

kepada En. Mohd Sanosi Bin Ghazali,
selamat hari bapa ~
terima kasih 20 tahun membesarkan abg ngah ^^
jasamu tak dapat digantikan dgn apa2.
sayang ayah ketat2 <3 
sekian, wassalam~


ayah, namamu teratas ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : asrama -_-"

Saturday, June 18, 2011

keikhlasan ~

cuba ikhlaskan diri.
cuba utk bentuk diri sedari awal.
mungkin ini permulaan.
cabaran yg belum tentu menanti dengan kuat.
sabar itu senjata.
insyaALLAh berjaya ^^


terima kasih kerana membaca ^^

mood : muhasabah diri ~

selamat kembali ~

cuti panjang sudah habis.
perjalanan aq bermula kembali.
ayuh semester 2 semoga ade NUR~


terima kasih kerana membaca ^^

mood : berhabuk ~

Friday, June 17, 2011

perguruan tetap dihati ^^

cita2 memang perlu dalam hidop. mase kecik mcm2 cita2 ada kat kepala. doktor, polis, pilot, engineer. mungkin dulu, tak kenal lagi apa itu cita2 dan yg mana sesuai dgn kite. dh besar, baru aq nampak yg rezeki aq ke arah bidang perguruan. alhamdulillah, perguruan tetap dihati ^^, sekian, wassalam~


menjadi yg terbaik~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : semngt nak balik maktab :P

makan kuih seri ayu bertambah ayu ?

lawak kan tajuk entry ? aq wat tajuk entry nie coz kat pasar td terdengar ade penjual niey nak lariskan jualan dye haha. nie la salah satu cara nak tarik pelanggan. nie semua mitos haha lawak pon ade. habis kalau makan kuih seri ayu boley bertambah ayu, maknanya kuih seri ayu x sesuai dimakan oleh kaum lelaki la ? haha. adoi mcm2 cara nak lariskan jualan hehe sekian, wassalam~



sumber gambar dari google ^^

p/S : best jugak kuih niey. kalau kat asrama dulu antara feveret hehe ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : imbauan~

aku dah penat ~

penat bukan bermakna aq mengalah ~
sekian, wassalam~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : penat ~

speechless~


selamat hari jumaat ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : mahu relaks2 ~

Thursday, June 16, 2011

astro nak naik kan charge perkhidmatan ?

sekarang, semua benda nak naik harga.
astro pon nak naik harga.
makin hari makin naik -_-"
haish ~
sekian wassalam~

hidup didunia memerlukan wang ~


nak berita lagi lanjut ? tgk kat SINI dan SINI

terima kasih kerana membaca ^^

mood : pemerhati~

renungan #7

berhenti sebelum kenyang ~
kawal nafsu~
sekian, wassalam~

kawal pemakanan ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : kenyang ~

alhamdulillah syukur ~

bersyukur. masih lagi bernafas. juga dikurniakan 2 nikmat terbesar, nikmat iman & islam. bersyukur masih lagi dilimpahkan rezeki. duduk diatas muka bumi ini penuh dengan nikmat dan sebagai hambaNYA, perlu sangat bersyuku ~ sekian, wassalam ~




^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : bersyukur ~

cukupkah hanya di mulut ?

senyum. cukupkah hanya dimulut ? mungkin hanya sekadar menunjukkan riak diluaran. tapi didalam 1001 perbezaan. apa kata kalau senyum itu ikhlas bukan dimulut saje tp sampai ke lubuk hati ? baru lah hidup seindah suria =) sekian, wassalam~


p/S: rujuk SINI 



terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai ~

arghh makin hampir -_-"

lusa nak pulang ke maktab dah -_-"
sekejap sungguh cuti sem pertengahan tahun niey~
tapi bersyukur dapat jugak bersama family tercinta ~
IPG teknik, aq datang~~~
erk ~
sekian, wassalam ~


p/S: bersedialah aq dgn kerja yg bakal datang ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : glommy ~

Wednesday, June 15, 2011

renungan #6

bertawakal.
sangat penting kan ?
tapi jgn la belum ada usaha, terus tawakal.
konpem2 x menjadi dik oi ! haha
kene ade usaha + doa + tawakal : kejayaan ^^
so after dh rase cukup, barulah tawakal ^^
sekian, wassalam ~


tawakal itu perlu ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : tawakal ~

wordless wednesday #2


(^^)v peace !

terima kasih kerana membaca ^^

mood : speechless ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...