Pages

teman-temanku ~

Thursday, April 28, 2011

cerita seru terseram !

hey all ! actually baru je balik dari tgk wayang..skrg bulu roma still lagi meremang hehe...aq n kawan aq baru je lepas tengok citer SERU.. memang terbaik la citer dye aku cakap kat korang...kalau korang tanye aq kalau tgk citer nie rugi x ? konpem aq cakap korang WAJIB tgk n x kan rugi punye hehe..^^ jom kite layan pic2 n trailer yang ade dalam citer seru nie ~~



cover story..


antara babak dalam citer nie..


tangan sari (nisha dirr) terputus dalam citer nie hehe..


video

trailer layan....

okay dah layan pic,,jom kite bace sinopsis citer nie plak..

Cerita ini mengisahkan tentang sebuah produksi yang sedang membuat satu penggambaran. Semasa penggambaran berlangsung, terjadi pelbagai kejadian aneh dan histeria sehingga berlakunya pembunuhan. Bermula dengan penolong pengarah (Sari) yang diserang histeria semasa penggambaran sedang berlangsung, diikuti oleh jurumekap (Julia) yang menjerit lalu rebah apabila bekalan elektrik terputus. Julia bangun dan terus menuju ke hutan dan menghilangkan diri.
Juru kemera Sham dan Tony diarahkan ke hutan untuk mencari Julia. Pengarah (Sam) telah menghentikan penggambaran dan mengarahkan krew-krew pulang ke tempat berkumpul mereka untuk mengelakkan situasi menjadi lebih buruk. Penerbit (Lina) mengarahkan agar Sari dibawa mendapatkan rawatan di hospital. Selepas Sari dibawa pergi, satu demi satu pembunuhan berlaku yang menyebabkan keadaan menjadi tidak terkawal. Semua siri pembunuhan itu adalah disebabkan oleh sepasang suami isteri yang tidak dapat menerima kematian anak dan cucu mereka. Dan krew yang terlibat dalam penggambaran tersebut, terutamnaya Sari digunakan sebagai alat untuk mendapatkan kembali anak dan cucu
Senarai Pelakon:
Sharnaaz, Cut Mutia, Azman Hassan, Nora Danish, Awal Ashaari, Pierre Andre, Qhaud, Dazrin, Murshid, Nabila, Nursyarifatun, Dewa Sapri, Mona Majid, Nisha Dirr, Along, Sufian.
Pengarah:
Ming Jin, Pierre Andre.
okay aq ase nie je kot entry untuk kali nie...so kalau korang sume nak rase sendiri keseraman citer seru,,,g panggung && layan ! hehe...terbaik !! **kepada tiqah,hajar n zubier..kgn sampai bawak dalam mimpi ! hehe ^^
terima kasih kerana membaca..^^
mood : seram sejuk..:P



Wednesday, April 27, 2011

hati belon


hey !
belon sangat comel kan ?
ada mcm2 warne ^^
bile ckp pasal belon,,teringat plak yg ade membe pernah ungkapkan ayat ni..
"eh kau nape nak tacing2 nie,,x yah la nak buad HATI BELON ngan aku" ??!!...
errk ?? x faham kan ?
so aq tanye la ape yang dye nak sampaokan sebenarnye ?
then semangat la dye bagi penerangan...
katenye..
 jangan nak wat prangai mengade-ngade mcm belon la...
belon kan senang kembang && senang kempis..
maknenye belon nie mengade-ngade la nak suruh kite tiup2 bagi kembang..
dah tiup angin banyak2 pecah plak,,, so,,sifat belon ialah mengada-ngada..:P
faham tak ? hahah...
ape kejadah sebenarnye yang member aq sorang nie nak sampaikan...
dah salah cakap,,ngaku jelah,,,ni nak menangkan diri plak nak bagi makne HATI BELON..
kalau logik takpelah jugak...nie,,,ape pon ta bleyy !!
haiya hahaha...papepon ok la 2...
lu punya SELF-DEFENCE-MECHANISM terbaik derr !!
sekian ^^ ~

terima kasih kerana membaca...^^

mood : stady untuk exam ^^

Tuesday, April 26, 2011

anak itik ~




Assalamualaikum dan salam satu MALAYSIA semua ^^...entry kali nie nape aq letak gambar anak itik ? comel x ? sangat comel !! haha..actually,,aq memang sangt suke tgk anak itik..mase kecik2 dulu,,bile balik kg jep,,mesti ade je anak itik yang terpisah ngan group dye coz aq tangkap and jadikan dye mainan ! wakakak...kejam kan ? tapi bile dh bosan,,aq hantar la balik,,kejap jep nak main ngan anak itik nieh haha..:P tapi siyesly anak itik nie comel mase kecik je..bile dye nak start membesar,,,hilang la kaler kuning yang ada kat dye..so kecomelan anak itik tak kekal lame wahaha..:P okay itu aje entry kali nie...sekian,,wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai di petang hari ~ 


pelakon terbaek ?

hey all ! hari nie aq nak suruh korang try layan satu video nieh,,,haha sebenarnye video nie manjadi kenangan terindah untuk aq n kawan2 aq kat IPG Kampus Pendidikan teknik nie...so korang try layan dulu k ! ^^

video

haa ape crita ? malu gak la nak tunjuk vid nie sebenarnye,,,kalah cegu syida ! haha..:P actually,,vid nie hanya kenangan yang ingin dikongsi bersama dgn kawan2 blogger ! hehe...kalau mak den tgk niey,,mau dye pikir 2,3 kali betul ke tak anak dye nieh haha..:P okay nasihat aq,,,jgn la mengabaikan pensyarah anda yang sedang mengajar di depan ! fokus itu penting ! hahah..:P sekian ~

terima kasih kerana membaca ^^


mood : dingin malam ^^


Monday, April 25, 2011

oh bakal guru ~

setiap tahun makin bertambah bilangan bekas pelajar lepasan SPM nak apply jadi guru..aq rase profesion perguruan sekrg nie mcm mendapat sambutan hangat la plak haha..mungkin ade sebab dan mengapa profesion nie makin digilai ramai..tapi kita tak boley nak fokuskan kepada mereka yang lepasan spm je,,,kalau kita tgk,,lepasan ijazah yang kebanyakkannye x dapat kerje pon makin ramai yang apply perguruan tahu ! hehe..tapi korang jgn ingat profesion ini sangat senang...perit getir seorang guru akan dirasai sendiri oleh mereka yang sudah mengalaminya...cer tanya cer tanya emak, ayah, kawan, pakcik, makcik, atuk, nenek, yang dah amik profesion nie,,,sangat mencabar kan ? haruslah ! haha

okay sebagai bakal guru,, walaupun org luar tgk kite blaja mcm senang,,tapi hakikanye takdelah semudah yang disangkakan ! adatla kan proses pembelajaran di institut pengajian tinggi ada pahit manis yang perlu kita hadapai..tapi bak kata pepatah,,,hidup tidak akan indah jika tiada halangan yang perlu dihadapi ! am i ryte ? hehe..sebenanrnye,,,skrg aq dh masuk tahun pertama ijazah selepas setahun setengah bertungkus lumus memerah keringat untuk menghabiskan program persediaan a.k.a pra ijazah.. walaupun berbaki 3 tahun setengah lagi utk aq habiskan program nie,,,tapi aq kene pandang ke depan...masih banyk bende lagi yang perlu dipelajari..cabaran dan hadapan yang mungkin kita tak tahu sehebat mana yang ALLAH nak bagi...tapi insyaALLAH aq akan cuba hadapinya dengan tenang dan yang terbaik... berdasarkan pemerhatian aq dekat senior2 yang dh graduate,,aq yakin aq mampu jadi sehebat mereka ! ayuh SYAZWAN kau mampu..^^ keyakinan yang aq ada untuk menjadi guru dalam 60 % masih belom cukup utk aq menjadi guru yang hebat ! aq tekad,,,aq berazam,,,yang aq mampu buat ! YAKIN !


seorang guru perlu berpandangan jauh ! ^^

terima kasih kerana sudi membaca ;)

mood : semangat berkobar-kobar ! ^^

Sunday, April 24, 2011

pelangi~

Assalamualaikum and hello semua ! ;)
actually baru je lepas hujan,,,hampir tiap2 petang KL hujan,,,aq ade jugak lah intai2 ikut tingkap nak tgk ade ke pelangi muncul...kan kite selalu dengar kan pelangi selalu muncul lepas hujan,,,haa so aq try la usya xdop pong haha..:P tapi 2 bukan la jadi masalahnye,,,mungkin ade la hari2 lain pelangi akan muncul kan..?? mana tau ALLAH bagi hujan hari nie,,pelangi akan menyusul kemudian hari ? siapa tahu ? 

okay berbalik kepada kisah pelangi,,pelangi indah kan ? yup ! sangat indah...tapi,,kalau pelangi,,keindahan hanya mampu dilihat selepas waktu hujan di petang hari kan ? tu pon x semestinya ada pelangi kan ? harapan aku sangat besar,,,aq nak hari2 aq seindah pelangi yang menyinar...tapi,,,keindahan itu bukan hanya boleh dilihat dipetang hari selepas hujan,,,tetapi sentiasa boleh dilihat pada setiap detik dan waktu...keindahan pelangi sebenarnya seindah kebahagian yang dimiliki...jadi,,aq berharap,,hari2 aq akan indah seperti pelangi yang menyinar...^^..sekian ;)



pelangi merupakan kebesaran ALLAH S.W.T


persahabatan juga merupakan tunjang keindahan ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : keindahan persahabatn ^^


Tuesday, April 19, 2011

harapan ~

post2 yg ditulis di FB bukan niat untuk menyebelahi mana2 pihak..saya tahu saya bukan lah seorang yg sempurna,,tapi apa yang saya nak cuma kebahagaiaan dan keindahan hari2 kita seperti dulu hadir kembali,,,memang tak pernah terlintas kat benak fikiran keindahan yang hadir berhenti terlalu awal,,sangat awal utk kita semua putuskan semua nie..bukan saya nak salahkan takdir tapi saya rase sedikit terkilan,,mengapa keindahan yang kita pupuk berhenti terlampau awal..sebelum nie x pernah utk saya fikirkan betapa berat masalah yg perlu ditanggung..saya tahu kalian semua rasa seperti saya..bukan niat saya utk mendiamkan diri atau tidak mahu mencari jalan penyelesaian..tapi hati saya terdetik utk pergi mencari ketenangan..saya sedikit pon tak pernah terlintas kat hati nak lari dari masalah..walaupun mulut ada mengatakan sedemikian tetapi hati sedikit pon tak PERNAH ! saya sayangkan kebahagian yang pernah terjalin..SANGAT ! sekarang saya bertekad utk menjadi pemerhati dari jauh..saya akan cuba jadikan hari2 saya indah walaupun dalam fikiran sentiasa mencari apa jalan penyelesaian..tapi bilamana otak saya memikirkannye,,saya menjumpai jalan buntu ! mungkin satu hari nanti,, AKAN ADA PENAMATNYA ! jadi harapan saya semoga kalian2 semua tabahkan hati,,cuba muhasabah diri dan cari apa punca dari permasalahan...cuba jgn utk menyalahkan orang lain dan diri sendiri..harapan saya sangat tinggi ! semoga kite boley kekal mcm dulu,,,walaupun hati pernah terluka dgn mana2 pihak,,cuba untuk tampalkan luka itu dengan sedikit kemaafan dan jadikan ianya ikhtibar,,saya tahu sangat sukar utk kita luahkan kemaafan tapi yakinkan pada diri kita MAMPU !...ayuh kita mulakan hidup baru ! lupakan segala sengketa dan ayuh kita laungkan MARILAH KEINDAHAN ! SEKIAN ~ **ikhlas dari hati saya sendiri...;) semoga kalian2 semua baca menggunakan hati dalaman...buangkan segala hasad dan amarah okay ! (^^)v


i hope my dear,,,i hope ! ^^

mood : mahu mencari ketenangan

Monday, April 18, 2011

kelat ~



hari nie rase agak kelat..

x seindah dulu..

tengah menghitung hari sampai bile benda nie nak berlaku..

takpe,, aq cube nak cari jalan keluar !

sehingga cahaya keindahan kelihatan..

ayuh SYAZWAN ! ^^

mood : hati kelat ~

Sunday, April 17, 2011

kecewa ~

bile rase kecewa,,mungkin segala bende yg kite buat akan jadi x sempurna..even kerja yg dh siap pon akan rase x lengkap coz kite wat dalam perasaan kecewa..bukan ape,,tapi entahlah,,,may b rase sentap ngan dunia kot...betul la org kate,,kalau makwe @ pakwe ilang,,bley cari len...tapi,,bilemana kawan yang ilang,,konpem ssh nak cari ! haish,,masalah sekarg,,bkn nak cakap pasai aq ilang makwe,kawan or segala,,,tapi adalah sedikit rase sentap ngan member2 sendiri..dulu kate len,,,sekrg kate len,,,penyudahnye,,,hati yang dulu berbunga skrg rase agak terguris...adoi,,,tapi takpelah,,,dugaan yg sedikit nie mcm rencah kehidupan je kot,,,tapi takpe aq nak tgk sejauh mane dunia nk uji aq n sejauh mane aq mampu jadi sekental batu..harap2 semuanya baik2 aja...sekian ~ 


kental lah wahai hati ~

mood : down sedikit mau buat ISL ~-_-"

Friday, April 15, 2011

peragut dunia ~

hey ! Assalamualaikum semua ! ^^ xde sebab munasabah utk aq nak update blog hari nie,,sebab skrg nie hati rase agak kecewa dgn dunia yg  ragut rase kebahagiaan yg pernah terjalin..bukan nak kate aq give up ngan dunia,,tapi hanya mampu mendoakan yg dunia tak perlulah nak ambil lame2 rase kebahagian tu,,memang aq tahu yang kebahagiaan 2 tak semestinya milik kita sentiasa..ada masa dunia nie agak adil kerana dye nak bagi kite rase sedih sekejap mungkin kerana ada maksud yg tersirat..mungkin ada kebahagiaan yang akan muncul disebalik kesedihan yg dilalui ? who knows kan ? jadi, sebagai seorang SYAZWAN ! kau x boley la nak bagi alasan apa" kalau kebahagiaan yang kau ada terberhenti seketika..bukan ALASANMU wahai seorang SYAZWAN ! kau kene kenal pelbagai rasa hati yang ada kat dunia..kau kene pandai terokai dan alami rasa" yang ada kat dunia nie.,jadi,,kau kene tabah ! itu je kata kunci untuk kau ! TABAHLAH , seorang SYAZWAN ! ^^


kebahagian bukan utk dipermain , tapi utk dihargai ~

mood : tawar hati ~

Wednesday, April 13, 2011

kagum dengan KRU !

hey all ! okay skrg rase mcm ade mood balik nk update blog..bkn ape,,coz musim asiment utk sem nie dh semakin ke penghujungnye ! wallaweyh ! syiok nye haha..:P okay straight to the point,,sebenanye aku terase kagum dgn industri perfileman MALAYSIA especially KRU..sejak akhir2 nie makin bagus tahap filem yg dorg buat,,,respek la sama lu sume brader2 KRU ! haha okay skrg tgh menanti filem yg bakal mucul kat pawagam crite KARAK ! skali tgk trailer dye mcm besh ! haha so kene tgk la nnt..hehe x sabar rasenye...^^ && masih belom terlambt utk ckp congrates atas kehebatan filem MERONG ! tahniah, anda memang hebat ! (^^)v


jom kite tgk trailer citer karak ! ^^


video


okay macam besh kan ? hehe diramalkan citer nie keluar 26 mei 2011 so sabar la korang2 sume menanti hehe...k chill ! sekian ~ ^^

mood : kecewa sket coz amali tanggam kurang menjadi..-_-"


hati rase sangap ~

bile tengah2 mlm hati menggila sangap,,mule la rase nk update blog ! wallaweyh ! haha...bukan ape,,tetibe tgh layan korea,,ade plak scene yg mane mengingatkan aq kat moment yg sangat maniiiisss haha..:P ape bende la kan ? sebenanye aq sangap nak main tangkap2 teady bear dalam mesin uh haha,,,bkn ape,,,sebb mase men ri2 first tyme dapat,,,memang suke x hengat la kan,,,bile org kate dh memang rejeki kite,,,memang betullah rejeki kite coz bukan dapat sekor jep bear tapi 2 ekor haha...adoi,,,memang sangap la kan nak men lagi....may b satu masa nnt akanku main lagi bende nieyh haha...tapi ! korang jgn sampai leka n membazir plak...coz permainan nie konpem ! haa konpem aku ckp yg akan melagha kan korg dan membazirkan duit...so nak men pon agak2 la kan hehe...okay 2 jep...saje nak lepas rase hati yg sangap...sekian ~

okay korang layan dulu gambar2 yg ade haha..:P


bile dh tgh fokus,,org candid pon x pasan..:P


sila abaikan mata,,hanya mau tunjuk hasil tangkapan..:P

mood :  berdebar mau buad amali tanggam esok...semoga esok baik segala..amin ^^




Saturday, April 9, 2011

kawan itu kehidupan ~

hey hey hey..
hari nie mau story pasai kawan...kawan sgt penting lau nak jadikan idop kite berwarna-warni..tanpa mereka mustahil utk kita hasilkan suasana yg happening dan gumbira..kan ? so sementara dh ade kawan yang nk dekat ngan kite,,cube bagi mereka peluang dan ruang utk mendalami erti kawan yg sebenar..x ssh kan ? tapi bile kite dh ade seorg kawan yang datang ngan kite,,x mustahil utk kita dapat menambah bilangan kawan..coz seorang kawan akan membawa kawan mereka dan kawan yang lain akan membawa lagi kawan-kawan yang akhirnya,,terhasil la kawan-kawan yg banyak2 haha...kan ? so hargailah kawan sementara kita hidup ^^ && pesanan utk korang jgn jadi kawan makan kawan..kawanlah kite selagi ada kawan yg nak berkawan dgn kite...okayyyy ???? sekian ~ ^^ ingat ! kawan itu kehidupan  ~ peace ^^



layan la keindahan kawan yg aku ade ! ^^


















hasilnye,,,insyaAllah kite akan bertambah kawan dari hari ke hari..^^

mood: malas mau buad asiment..-_-"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...