Pages

teman-temanku ~

Tuesday, May 31, 2011

suke tgk gambar niey ~


tuan punye blog ditengah2 :P

sebenarnye dh lame au terpikat ngan gambar niey,,hehe bile tgk lame2 rase mcm band plak wakaka...actually gambar nie diambil tyme dh habis kelas kerja kayu..kat depan bengkel hehe..cantik x baju bengkel kitorg ? hehe ***riak plak.. nie sume bakal2 guru a.k.a rakan seperjuangan ku 5 tahun setengah di IPG teknik cheras KL..okay tu je sekian wassalam ~

**cik butang den cilok gambar nie dr blog hang hehe

terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai2 selepas maagrib ~

ouch, tgn melecur xcited memasak :P

Assalamualaikum semua ! punyelah xcited nak menggoreng sphagethi yg lebey,,pam pum pam pum,,,zass kene minyak masak kat pergelangan tangan ~ haha..punye la xcited kan,,hamik kau dh kene minyak panak haha..:P mase mule2 kene tibe2 terfikir alamak mcm mane nak kawen nie ngahah **fikiran yg xde kaitan wakakka...padahal sket je pon haha x terjejas la tgk kau 2 wan ! haha..okay tu je sekian wassalam ~



hamik kau,,habis merah tgn,,harap2 x bergelembung ~~-_-"


gambar sekadar hiasan,,juz nak nasihat kene hati2 memasak ! :P

p/s : tak sabar nak tunggu entry cik butang memasak lagi after dah masak kari n kek batik hehe

terima kasih kerana membaca ^^

mood : hujan petang di jerantut ~

tag oleh cik butang ~

memandangkan cik butang dh suruh buat,,so aq buat la ye hehe... so layan ~ dye suh wat dalam note kat FB tapi kalau aq wat kat blog, x salah kan ? haha jom ~

Now, here's what you're supposed to do, and please do not spoil the fun. Copy and paste this into your notes, delete my answers, type in your answers and tag 15 of your friends here in facebook to answer this. Then see what happens.

if you a guy- post this as my kind of girl.
if your a girl- post it as my kind of boy.

1. Do you need him/her to be good looking??
-  kalau jodoh, sape2 pon diterima ~

2. Smart?
-  wajib la ~~ hehe nnt kang kene pangkah ngan orang mule la nak nanges2 wakaka :P

3. Preferred age?
-  tua or muda pada aq,,terpulang,,,tapi kene la matang  ^^

4. Preferred height?
-  kene rendah pada aq ! haha tak pon sama tinggi,,baru la kalau nak jalan2 nampak suwet heehhe

5. How about sense of humor?
- kene..baru lah meriah rumah kalau hari raya ! haha

6. How about piercings?
-  emm x perlu kot,,,-_-" telinga dh la ~~

7. Accepts you for who you are?
-  yes ! haha

8. Pink hair?
-  nope ! pink shawl okay la ! haha

9. Mushy or no?
-  emm no ~

10.Thin or fat?
-  nk yg mcm fazura okay la kot..:P

11. Black, Brown or White (skin color)?
-  kuning langsat ~

12. Long hair or short hair?
-  emm sedang2

13. Plastic or metal?
-  both ?

14. Smells good?
-  pompuan x bley wangi2 ! haha 

15. Smoker?
-  tak payah la nak mati cepat !

16. Drinker?
-  cool blog ~~~

17. Girl/Boy-next-door type?
-  emm,,still thinking :P

18. Musically inclined?
-  kalau dh ade kelebihan ape salahnye ulik aq tido nanti..:P

19. Plays piano?
-  nak main piano beli sendiri !

20. Plays bass and/or acoustic guitar?
-  yang ni pon same !

21. Plays violin?
-  same ~

22. Sings very good?
-  same with 18

23. Vain?
-  x perlu la soklan nie..-_-"

24. With glasses?
-  boring ~

25. With braces?
-  tak payah pakai nnt susah nak cium..:P

26. Shy type?
- malu2 kucing ~

27. Rebel or good boy/girl?
-  good girl~

28. Active or passive?
- aktif !

29. Tight or bomb?
-  erk ~

30. Singer or dancer?
-  both ? haha

31.Stunner?
-  tak payah ~

32. Hiphop?
- duk dapur masak !.

33. Earrings?
- ok la kot ^^

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?
-  boring ~

35. Dimples?
-  eh comelnya awak ^^.

36. Bookworm?
-  yup2,,,takpon minat bace paper pon dh okay..;)

37. Mr/Ms. love letter?
-  surat menang peraduan boley ?

38. Playful?
-  hehe kadang2

39. Flirt
-  cubalah ~

40. Poem writer?
-  erk ~

41. Serious?
-  tak payah nak serius sangat la..ikut tyme ~

42. Campus crush?
-  boring ~

43. Painter
-  perlu ! haha nnt nak wat mural kat umah..:P

44. Religious?
-  harus lah islam. jgn pada nama tapi perbuatan juga ^^

45. Someone who likes to tease people?
-  boring ~

46. Computer games geek? Or internet ?
-  kene ade had !

47. Speaks 20 languages?
-  bahasa budaya bangsa !

48. Loyal or faithful?
-  both ^^

49. Good kisser
-  hehe perlu ! :P

50. Loves children??
-  sangat ! aq minat budak kau kene minat jugak lah ! haha

okay itu aje.,,,sekian ~

p/s : bagus x aq wat kat blog,,bley ingat sampai bile2 haha :P

terima kasih kerana membaca ^^

mood : jiwang2 :P

juvana ~

Assalamualaikum semua ^^ bile cuti tanpa halatuju, maka pelbagai benda dibuat :P antaranya aq dh ubah dah tema blog aq yg dulunya mat jiwang, sekrg biar nampak cool sket wahaha..:P okay actually bukan nk citer pasal tema, tapi mau kongsi ngan korang satu slot drama yg aq ase mcm menarik nak follow. tajuk citer dye juvana. aq baru tgk smlm even kat maktab aq tau ade citer nie tapi x berkesempatan mau layan coz bz ngan kerja. bile aq tgk mlm tadi, memang sangat menarik. bnyk info2 dan pengajaran yg boley kite dapat. tapi yg x bley bla aq rase kesian kat cegu zakiah a.k.a cegu kaunseling kat tempat skola budak tahanan juvana tuh mcm kene buli jep tup2 kene buang kerja. haha mane sesuai aq rase cegu pompuan kerja kat tempat2 mcm 2 haha..so korang2 try la layan ye setiap hari isnin pukul 9 malam ~ 



poster juvana ~


jom kita layan sinopsis ~

Kisah Juvana bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.

Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.

Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.

Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Juvana, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.

so best kan ? hehe okay sekian sahaja dar wan, wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : x sabar menanti isnin depan..:P

Monday, May 30, 2011

kelebihan yg ade pada cikgu RBT ~

weewitt..hehe aq juz mahu kongsi kelebihan yg ade pada cegu RBT a.k.a cegu KH. kalau korang nak tahu, memang beruntunglah kalau sesape yg dapat kawen ngan cegu RBT hahah **promote plak..:P haha jom2 kite tgk apa yg ado dongan cegu RBT niey ~


1. mahir bertukang
haa yg nie memang x dapat dinafikan hehe..dalam bidang bertukang, cegu rbt memang mahir. kitorg memang telah ditunjuk ajar dalam bab2 bertukang niey. sebagai contoh, semester 1 degree kitorg kene buat projek kayu. bnyk pendedahan telah diberikan...



wah hebatnye..:P


2. kemahiran membuat landskap.
bagi subjek nie, kitorg didedahkan dalam kemahiran membina landskap. landskap ni kalau x silap, kene buat secara berkumpulan. aq pernah tgk senior2 atas aq, buat landskap majoritinya lawa2 belaka. so tak heran la kan nnt kat skolah, guru besar pakse cegu RBT guna kemahiran dorng wat landskap hehe



menguji kreativiti membina landskap ~


3. kemahiran menjahit.
menjahit nie, bagi aq sebagai seorang lelaki agak melecehkan la,,haha tapi dh kene belaja kan,,lama2 mcm seronok plak hehe...menjahit nie dh blaja mase foundation. tapi akan dipelajari lagi pada semester 3 kalau x silap. tyme semester 3, kene jahit pakaian orang,,waa macam mencabar kan ? hehe tapi itulah yg terpaksa dipelajari ^^



menjahit menguji kesabaran :P


4. kemahiran dalam elektrik & elektronik
dalam subjek nie, mcm agak sukar jugak la. tapi kalau yg minat, memang senang la bagi mereka. tapi kira beruntungla cegu RBT nie coz ada asas dalam bab elektrik n elektronik..bukan senang au heheh



elektrik memberi pendedahan mengenai komponen elektrik ~


5. kemahiran menjaga haiwan peliharaan
haha kalau korang tgk bab nie mcm menarik kan ? yup sangat menarik hehe..sebagai seorang penggemar haiwan, aq sangat teruja utk belaja bab niey hehe..of coz la kan kerana haiwan2 nie sangat comel haha..tak silap aq antara haiwan yg ada ialah hamster dan ikan hiasan. so nanti senang la nk jage haiwan kat umah hehe



bab haiwan kesayangan sangat menarik ~


6. perniagaan dan keusahawanan
bab2 bisnes nie memang mencabar jugak. mase kat sekolah menegah dulu aq pong amik KH perniagaan jugak. memang mencabar la nk kire2 tu haha..tapi aq suke bab2 keusahawanan hehe..mane x sukenye,,kalau bab2 duit niey kene tahu la wei haha...tup2 bley bukak perniagaan sampingan mase jadi cegu nanti hehe



perniagaan bley menjana duit ! weee ^^


7. kemahiran memasak. 
waa memasak babe ! haha..kalau pompuan tahu memasak adatla kan ? nie laki yg terer memasak..memang hebat la bagi aq hehe...bukan senang nak cari lelaki pandai masak. jadi cegu RBT nie silap2 lagi hebat memasak dari bini sendiri kan hehe..:P



sambil masak bley tangkap gambar..:P


8. agrotek.
bab agrotek nie menarik jugak. diperkenalkan asas tumbuhan. even bnyk benda kene tahu, tapi agak menari la coz berkaitan alam kan. aq blaja mase foundation agrotek niey, tak tahu la tyme degree ni ade lagi ke x hehe..



blaja agro sama macam blaja bio -_-"




okay aq ase nie je kot kelebihan yg ade pada cegu2 RBT a.k.a cegu KH hehe..so kepada korang2 sume,,sesape yg berbinikan atau bersuamikan cegu RBT niey memang beuntunglah ! hehe sekian, wassalam ~


terima kasih kerana membaca ^^


mood : bangga jadi cegu RBT :P

nak jadi cegu kene selalu bace paper ?

ha hari nie jep nak ckp pasal cegu lagi. sebagai seorang bakal guru, kite kene tahu pasal isu-isu semasa kan ? hehe bukan ape, nanti senang la kite nak follow perkembngan dunia. lagi satu, nanti taklah kalau student tanye, kite terbeliak mate tak tahu pape kan ? sambil2 tue, bley la kite nak seiringkan ilmu yg ade nie dgn pekembngan hari ini. even sibuk sekali pon dalam menguruskan tugas kemudahan internet kan dah ade sekrg. apa salahnye kalau kite google, type la metro ke, kosmo ke even utusan sekalipon. bukan ssh pon kan. atleast kite tahu la apa yg terjadi kat negara tercinta nie. tapi kalau bukak online paper, jgn la plak asik duk fokus part sports, hiburan mahupun tanya pakar hahaha...kalau boleh, bace lah semua. kan bertambah ilmu ? okay nasihat nie aq nk fokuskan utk diri sendiri dan semua bakal guru. okay ? sekian wassalam~


membaca jambatan ilmu ^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : penuhkan minda ~

tak sabar nak jadi cikgu ^^

3 tahun setengah lagi..sekejap ke lame ? pejam celik pejam celik mungkin akan rase sekejaplah nnt hehe..actually aq rase x sabar mau jadi seorang pendidik. bukan ape,, sebenarnye x sabar mahu bekerja hehe..lagipon rase x sabar nk tgk kemanakah halatujuku selepas graduate nnt insyaALLAH amin..walau kemana sahaja dihantar,,aq akan cuba sesuaikan diri hehe...**lagi satu x sabar nk berfamily wakaka..**gatal..mak tahu nie konpem kene sound haha..:P okay itu aje..sekian wassalam ~



guru,,sungguh banyak jasamu ^^




p/s : bace entry cik butang, tetibe tertanye2 kalau cikgu lelaki,,perempuan yg bekerjaya mcm mane yg nak ye heheh..:P


terima kasih kerana membaca ^^


mood : cikgu oh cikgu ^^

nak buat kalendar sendiri boley ?

kadang2 rase mcm tak puas hati plak ngan kalendar yg ade skrg. even cuti dak2 maktab bnyk kali, tapi x sama ngan membe laen. kalau ikutkan hati, aq nak buat kalendar sendiri ikut rasa hati aku ! HAHA. bukan ape, kalau ade kalendar sendiri, konpem semua yg kite nak buat akan menjadi HAHA. okay wan mengharap benda yg x MUNGKIN terjadi..:P



bercita2 utk jadi pencipta kalendar ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : berangan :P

Sunday, May 29, 2011

4 hari dah ~

memang la kalau 4 hari duk umah jep wat mende same akan rase bosan -_-".. duduk kat atas sofa, tgk tv, bosan tv, bukak laptop, then masuk dapur cari makanan, then petang2 kalau bosan p men badminton..haish upenye bosan jugak cuti nieyh -_-" tymw duk kat maktab rase tak sabar nak balik haish..lumrah alam,,manusia cepat merasa booosssaaannnn -_-" sekian, wassalam ~


**nnt lau cuti nak habes,,rase malas pulak nak balik maktab -_-"

terima kasih kerana membaca ^^

mood : berjiwa ~

tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kenangan silam ~

mengimbau kenangan lalu antara hobi aq dimase senggang. dh menjadi habit dalam aktiviti harian, aq duduk termenung mengimbau kenangan lame hehe..kanak-kanak lah yg menjadi sebab kenape kenangan lalu diimbau semula ^^.. nnt dh jadi cegu, mungkin semua kenangan akan diimbau semula haha..okay berbalik kepada kenangan, aq teringatkan tyme aq main gasing ngan membe2 aq dulu. seingt aq la, permainan yg feymes mase kecik2 dulu ikut musim. kalau tyme tu dh start main gasing,,jadi semua orang wajib ade gasing dan kitorang main sesame hehe...

tapi mmg seronok la zaman dulu2, kalau keluar pagi, balik tgh hari coz perut lapa nak makan. then kalau keluar ptg plak,,nk dekat malam baru la balik. tu pun kalau ikutkan hati, mmg nak kuar semula mlm nnt tapi mak mane bagi haha..mak suruh pegang buku. biar ade ilmu sket masuk dalam otak tuh haha..jgn asik fikir main aje haha.. 

tapi benda yg paling aq n kawan2 suke men mase kecik,,main sorok-sorok. memang habis semua tempat jadi tempat persembunyian haha...tapi bile nak senja jep, mesti ingat pesanan mak, jgn men sorok2 tyme senja coz nnt ade hantu kopek tangkap dan letak dalam kopek dye wakakakak...punyalah percaya an,,sampai terbawak2 kedlam mimpi. mulelah mlm x bley nak tido, merengek-rengek nak tido dgn mak hahah..:P 

okay aq ase tu jelah kot entry utk kenangan silam..nnt ade story yg berkaitan, kite story mory k ! sekian, wassalam ~

jom kite layan sedikit gambar...
**sumber dari abang google~


seronok weyh main nyorok-nyorok !


baling2 tin pon okay jugak ~


suatu ketika,, aq dgn gasing x dapat dipisahkan ^^


guli pon boley ~


permainan baling selipar memecah kesunyian~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : mengimbau kenangan ~

ceriakan harimu !

pagi2 yang indah lagi tenang niey,,mari kita senyum sampai ke telinga ! lupekan segala masalah dan kepahitan yg lalu..hari yg indah akan menjadikan hari2 kita yang akan datang juga berlalu dengan indah hehe..jadi ayuh,,kite senyum mcm header diatas ! yeah ! haha..**excited sangat..:P okay itu aje sekian, wassalam ~ 



(^_^)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : cerialah ~

Saturday, May 28, 2011

perasaan orang kite kene jage..perasaan kite ? jage sendiri !

Assalamualaikum~

dalam dunia nieyh bnyk hati kene mau jage meyh. kalau start kite dh kenal seseorang tuh, memang tyme 2 jugak kite kene jage perwtakan kite. orang melayu memang penuh dgn adab dan sopan ! bukan nak men redah jep. kalau perangai korang macam longkang, mmg x ramai la nak dekat ngan korang nnt ~ tapi jgn plak nak bermuka2. depan baik, belakang mcm syaiton masyaALLAH ~ bukan aq nak cakap aq baik la kan. tapi ntah la, tepuk dada, tanya selera ! okay chiaw ~ sekian, wassalam ~


adat melayu penuh dengan sopan santun ~

p/s : muhasabah diri selepas kene sound ngan mak ~

terima kasih kerana membaca ~

mood : bersalah ~

impian ~

bangun pagi, terus nak update..mungkin pengaruh mimpi kuat sgt niey haha..actually sebelom tido smlm aq berangan mau pergi ke tempat2 yg sememangnye aq teringin nak g..hehe **berangan je lebey..:P okay jom aq nak kongsikan ape antara tempat yg menarek aq impikan  nak g hehe~

Killarney, Ireland



cantek kan ? hehe

niagara waterfalls, canada 



jeles dgn izhar kasim dapat jejalan kat sini..:P

Venice, Italy



tengok venice, teringat plak the mines..:P

canterbury, New Zealand ~



best lau dapat amik gambar kat sini..^^

jeju island, korea ~



cantik kan bunga kuning tu hehe...air terjun kat jeju island pong nmpak best ^^

**gambr,,kredit to encik google ~

haa ni la antara tempat yg menarek,,&& impian aq nak p kat sume tempat ni lah..^^ aq memang suke tgk alam semulajadi..;) hehe lau ade rejeki,,mane tau satu hari nnt aq bley travel sendiri kan hehe..okay sekian,,wassalam ~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : berangan :P

Friday, May 27, 2011

lawak kampus ~

hey semua ! malam nie tetibe rase mau menaip..;) okay entry kali nie nak citer pasal lawak kampus...korang mesti penah bace kan ? actually lawak kampus nie agak best dilayan tyme santai2 n lepak2 hehe..okay jom layan gambar2 lawak kampus ~



vannes , froggy , aditas , bepop





lawak kampus nie sebenaunye banyk watak...antaranya vaness, froggy, bepop, aditas, si kosong, mickey, sharkhead, xena, boss dan ramai lagi..korang try la layan hehe...x nak beli komik dye,,korang bace dalam gempak hehe ** komik nie mmg dh lame, mase zaman aq kat semesta lagi dh feymes ^^ hehe..so sekian sahaja,,wassalam ~

**mau layan maharaja lawak pulak..^^

terima kasih kerana membaca ^^

mood : santai ~

tade mood ~

mood cuti bagi aq,,aq akan cuti dalam segala benda..tade hati mau buat ape2..encik blog, aq akan update kau bile jari2ku nie rase ingin menaip..maaf ;) sekian,,wassalam ~



**kepada semua pembaca,,ada cerita best wan update !

terima kasih kerana membaca ^^

mood : segalanya bercuti ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...