Pages

teman-temanku ~

Sunday, May 29, 2011

tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kenangan silam ~

mengimbau kenangan lalu antara hobi aq dimase senggang. dh menjadi habit dalam aktiviti harian, aq duduk termenung mengimbau kenangan lame hehe..kanak-kanak lah yg menjadi sebab kenape kenangan lalu diimbau semula ^^.. nnt dh jadi cegu, mungkin semua kenangan akan diimbau semula haha..okay berbalik kepada kenangan, aq teringatkan tyme aq main gasing ngan membe2 aq dulu. seingt aq la, permainan yg feymes mase kecik2 dulu ikut musim. kalau tyme tu dh start main gasing,,jadi semua orang wajib ade gasing dan kitorang main sesame hehe...

tapi mmg seronok la zaman dulu2, kalau keluar pagi, balik tgh hari coz perut lapa nak makan. then kalau keluar ptg plak,,nk dekat malam baru la balik. tu pun kalau ikutkan hati, mmg nak kuar semula mlm nnt tapi mak mane bagi haha..mak suruh pegang buku. biar ade ilmu sket masuk dalam otak tuh haha..jgn asik fikir main aje haha.. 

tapi benda yg paling aq n kawan2 suke men mase kecik,,main sorok-sorok. memang habis semua tempat jadi tempat persembunyian haha...tapi bile nak senja jep, mesti ingat pesanan mak, jgn men sorok2 tyme senja coz nnt ade hantu kopek tangkap dan letak dalam kopek dye wakakakak...punyalah percaya an,,sampai terbawak2 kedlam mimpi. mulelah mlm x bley nak tido, merengek-rengek nak tido dgn mak hahah..:P 

okay aq ase tu jelah kot entry utk kenangan silam..nnt ade story yg berkaitan, kite story mory k ! sekian, wassalam ~

jom kite layan sedikit gambar...
**sumber dari abang google~


seronok weyh main nyorok-nyorok !


baling2 tin pon okay jugak ~


suatu ketika,, aq dgn gasing x dapat dipisahkan ^^


guli pon boley ~


permainan baling selipar memecah kesunyian~

terima kasih kerana membaca ^^

mood : mengimbau kenangan ~

3 orang menjerit:

Nurul Adibah said...

singgah jer, follow lah jugak :)

http://writetordib90.blogspot.com/

LuN@_aiDi said...

semua permainan diats sy pernah maen waktu kecik2 dlu^^.. tetibe rindunyer lak time childhood^_____^... sy follow disini no 100!! tq be my followers yea=)

ketabahan hati wan ! said...

emm 2 la...kenangan yg lalu sangat indah kan hehe..TQ follow ye hehe...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...