Pages

teman-temanku ~

Friday, December 31, 2010

berhabuk ! nasib baik x bersawang..:P

Assalamualaikum semua...haa,,nape tajuk entry kali nie mcm uh ? sebb 5 hari x update blog hahha,,,**baru 5 hari,,,bkn 5 bln..:P emm tp an tataw nape,,,makin hari makin malas nak update blog hahha,,,sory la incik blog,,,bukan niat saye nak lukakan hati anda..:P haha...btw hari nie merupakan kali terakhir aq update blog utk tahun 2010...sedey plak ase nak tinggalkan tahun yg bley dikatakan indah..^^..manyak kenangan manis,,pahit,,tawar,,,emm dan segalalah ~ diharapkan apa yg telah dilalui sepanjang tahun 2010 dapat dijadikan ikhtibar untuk kita semua...;) segala yg x elok kita jadikan sempadan,,,segala yg elok plak kita jadikan kenangan heheh **pepatah seniri..:P...bile dikenang" balik,,,betui la org kate,,"saat yg indah x selalu dilalui,,,,JADI, saat yg indah sangat perlu dihargai"...^^..so aq harap ape yg indah pade 2010 telah aq hargai dgn sebetulnye...;)




bye bye 2010..^^

alhamdulillah...sedar x sedar,,,kita dh nak bukak buku baru...;) rase sangat bersyukur la kan dapat menyambut 2 kali tahun baru..;) kali pertama tyme awal muharam 1432 hijrah pade 7 disember 2010...sekarg,,,thn baru 2011..^^..so,,bile cakap jep pasai tahun baru,,,mesti ramai nak cakap pasai azam tahun baru,,,emm,,mesti semua org dh pasang hajat an ?? so,,kepada semua pengunjung wan punya celita,,,WAN nak cakap semoga berjaya utk menggapai azam tahun baru 2011..;) kalau azam yg lepas belum terlaksana,,cuba usahakan untk tahun 2011...jgn cepat mengalah !! dari kegagalan lah datangnya kejayaan..;) so sebelum WAN nak ttp cerita,,wan nak ucapkan selamat tahun baru 2011..;) semoga tahun yg baru lebih baik pada tahun yg sebelumnya...insyaALLAH...amin ~ 
sekian...wassalam ~


hye hye 2011,,,^^,,,

p/s : jika tahun 2010 banyak persengketaan,,jadikan tahun 2011 tahun yg indah..^^ ;)

Monday, December 27, 2010

kisah sisa-sisa cuti~

bermulanya disini....
tanggal 25 disember,,dlm pkol 10 pg kot,,aq n family bergerak dr umah ke satu tempat yg telah dirancang iaitu melaka..^^..emm perjalanan agak panjang jugak lah an,,,memang kebas la segala haha,, nak dekat 5 jam jugak baru sampai melaka...mane tak nye an,,berhenti manyak tempat hehe,,,


dh sampai je melaka,,,incik hati berase sangat terkejut(-_-") haha mane taknye,,,memang banyak gilew kete berduyun2 bergerak masuk ke kota melaka,,,mule" tataw gak an nape sampai jadi mcm 2...nak kate sbb cuti skolah,,takkan sampai begitu rupa sekali wahah :P
cari punye cari sebab ape,,last2 dapat gak tau sebb dye,,,ade la mcm iklan kat tiang2 lampu tulis yg 26 disember ade sambutan krismas kat kg portugis...owh ok,,,sy dah faham..-_-"


lantakla,,nak sambut krismas ke ape ke an,,,yg penting aq dtg melaka ngan family nak bercuti heheh..ok2...cerite diteruskan,,,aq ngan family terus r pergi jalan2 kat tempat2 yg agak feymes kat melaka**korang cr la seniri malas nak type haha :P...dah puas berjalan,,dlm pkol 5.30,,kitorg g la cr surau an,,nak tunaikn ibadah wajib,,,dh setle segala,,,ayah ckp nak cari hotel nak wat kitorg menginap la an,,,pusing punye pusing kota melaka nak cari hotel,,semua berlalu dgn perasaan agak kecewa..-_-" mane taknye,,,semua segala hotel,,motel,,apartmen,,homestay,,chalet,,tertera perkataan FULL HOUSE kat depan pintu...perghhhh,,,kecewa gile an,,,-_-"( tulah salah sape,,,salah kitorg gak,,sampai2 x cari penginapan lu) adoi haha


tp sib bek kawan ayah ade kat melaka...so,,ayah call la pak cik jabar(kawan ayah)...ayah ceritala kepada beliau dari A-Z...adoi haha,,,so ayah wat perjanjian ngan cik jabar jumpe kat MITC depan MYDIN,,so tunggulah an cik jabar,,,sementara nak tunggu cik jabar sampai,,perut nie berbunyi plak..-_-" sib bek la ade mcm uptown kat area uh,,pergilah nak mencari sedikit makanan ntuk alas perut,,,tibe2 an,,,lepas lalu jep kat depan kedai burger,,tetibe nampak seseorang,,,dr raut wajah mcm kenal,,,hahaha,,,yup KONPEM aq kenal beliau,,,aq terserempak senior maktab aq,,,bro Aiman..bro Aiman ngah dudk kat kedai sepupu dye kot hehe x sure palk..^^..


berborak la ngan bro Aiman kejap,,then aq critelah dr A-Z ape prob yg aq tgh lalui tyme uh...mase tgh berborak uh,,ade gak mak bro Aiman(mak yam) ade cakap HOMESTAY KANDANG still kosong lagi,,,haha maksudnye umah bro Aiman la an,,tp tyme 2 dh janji ngan pakcik jabar yg nak cr penginapan yg dye tau an,,,bro Aiman ade cakap gak,,,lau terdesak bgtau la dye...wokey bro ! papehal sy roger..;)

lepas cik jabar sampai jep,,,kitorg pon terus gerak la an...cik jabar bawak tempat yg ad membe dye keje kat kawasan penginapan...nasib x menyebelahi kami la ncik blog..-_-" semua dh fullhouse...memang bkn rezeki kitorg la an..mak pon sampai dh putus ase,,dye cakap jomlah balik umah ! wow haha baru sampai ptg tadi nak terus gerak balik ? fikir punye fikir teringatkan kat bro Aiman tadi an,,,mule2 memang segan an,,,adoi dlm hati memang sikit pon tanak menyusahkan bro Aiman n family...tapi apekan daye,,,pilihan terakhir,,terus call n tanye bro Aiman,,Alhamdulillah,,bro Aiman sudi menumpangkan rumahnye sebagai penginapan kami..^^..syukur alhamdulillah~


perasaan segan memang menyelubungi diri hehehe..sian bro Aiman ssh2 nak kene sediakan breakfast..pagi2 dh keluar ngan makcik yam,,cr makanan...adoi ssh2 je bro...tapi satu yg aq nak cakap kat korang sume an,,,nasi lemak melaka,,,terbaik der ! pedas sensasi...rase nak lagi heheh..papepon,,,memang kali nie,,,memang percutian yg menarek dan pertemuan yg tak diduga...;) sejuta penghargaan kepada bro Aiman n mak yam atas semuanya ^^ ade rezeki kite jumpe lagi okay ? insyaALLAH~ 


okay 2 je kot nak story kali nieh hehe...sekian,,,wassalam..;)




kenangan percutian..^^..rezeki menambah ikatan persaudaraan..;)


emm sesaje nak letak pic nie..:P x pe kan ? haha

p/s : kepada bro Aiman,,dtg pahang roger2,,,bley makan ikan patin ;)
&&
kalau korang nak tgk lagi2 gambau ke melaka,,,lawatlah FB aq..;)

Friday, December 24, 2010

main games ilang stress ^^


Assalamualaikum~
hype semua..;) korang penah nampak or tertengok logo nie ?
haa,,niela games yg aq selalu men lau on fb,,,;)
tp skrg dh berbulan" kot x bkak...
habis berlumut aquarium aq -_-"
nak wat cmne an,,,
bkn nye ade mase nak bkk game nie hari" haha
len la dulu mase mule" men addicted gile haha
kalau korg nak tau,,,aq dh sampai level 33...
hebat an ??
haruslah hebat ! hahah
bkn senang nak sampai level nie,,,
kene hari2 bg makan,,,then cuci aquarium..-_-"
tp memang puas wey bile tngok ikan yg kite bele membesar heheh
rase mcm betul plak..;)
so,,korang semua,,,HARUSLAH mencuba haha..
tp INGAT ! jgn sampai leka~..
hehe okay selamat mencuba...
SEKIAN~..

p/s : esok wan akan bercuti ke melaka wif family,,,nak habiskan sisa" cuti yg tinggal ^^
bye semua...wasalam~

Wednesday, December 22, 2010

target tercapai sket..-_-"

hype ! emm sebelom nie wan punya celita penah bgtau tentang target syazwan an?? so kat cini aq nak cerite la pasai target tu balik,,,sebenaunye,,,memang ssh nak menepati target nieh,,-_-" coz,,bile dh ade kat dlm kedai kasut jep,,,jadi rambang mate,,,manyak sangt yg santek2 haha...jadi kat sini,,x tercapailah target aq nak beli kasut yg diimpikan wahahah :P tape,,len kali la beli yg 2,,, so nak tunjukla kasut mcm mane yg telah memikat hati aq wahhaa..:P


santek x?? heheh :P


tataw nape warne meroon n merah menjadi pujaan hati hehe..;)

p/s : target kasut puma n asics len kali la plak heheh :P
**pattern mcm kasut bier la nieh pengaruh minda aq wahaha :P

Saturday, December 18, 2010

peganggu malam !

hype ! update lagi haha..takkan kubiarkan blog ini bersawang selagi aq x bz heheh :P okay entry kali nie aq nak story sket pasai peganggu malam...nak tau x ape?? sejenis perhiasan yg mana sangat diminati oleh kanak"..memang la cantik n sangat sesuai diletakkan didalam rumah untuk meriuhkan lagi keadaan hehe...tp agak" la kan,,,sensitiviti dye terlampau tinggi,,sampai menakutkan && mengejutkan org ramai..-_-" adoi...bende yg aq maksudkan ialah burung hiasan yg sangat sensitif pada bunyi n sentuhan,,,adoi,,kalau korang nak tau,,aq bersin pon nak berbunyi..ade satu malam,,aq tgk tv sensorg,,then tergerakkan alas meja..atas alas meja 2la terletaknye burung tuh..-_-",,x pasai2 berbunyi...terkejut la wei ! dh lah tgh feeling sensorang tgk crite mistik alam hitam**saje nak bgtau yg aq brani tgk citer hantu sorg2 hahaha :P..adoi,,,tak pasal2 tiap2 malam aq kene offkan suis burung tuh haha...lagipon kalau tutup suis bley jimat bateri an haha..ok tu aje rasenye...hehe 
sekian ~ ^^~


nielah peganggu ketenteraman awam..-_-"

p/s : jgn biarkan malam anda diganggu !


Friday, December 17, 2010

nak ubah persepsi ^^

kebenciaan selalu mucul dalam diri kite an,,,lebey kurang mcm lumrah idop la,,kalau kite x suke sumthing,,,konpem perasaan benci n marah,,timbul ! perasaan mcm nie memang ssh nak elak coz ianya datang secara tibe" n mendesak diri kite untuk melayan perasaan tuh..-_-"..tapi apa yg kite dapat kalau kite layan perasaan benci?? konpem jiwa merana,,hati luka,,dan hidup jadi terseksa an,,,so ape kate kite cuba ubah persepsi,,,ubah selagi boley...^^.. emm tau x yg sebenarnye,,,SEDIKIT KEBENCIAN,, AKAN MENIMBULKAN LEBIH BANYAK KEBENCIAN...faham x?? emm bile kite kaji ayat tuh betul2,,,mcm kene je an,,,tp tulah lumrah idop,,cubelah kite,,bilemana perasaan tuh dtg,,jgn biarkan ianya kuasai diri,,,biar dia ilang secra sket" hehe...okay selamat mencuba..;) **wah tetibe rasa mcm pakar psikology plak ngahah... 
sekian~

"org yg gagal mengawal perasaan adalah org yg lemah"


cuba kawal perasaan okay..;)

p/s : kalau sedikit kebencian bley menimbulkan lebey banyak kebencian,,,maknenye,,kene benci banyak2 baru menimbulkan sedikit kebencian wahahha -__-" **persepsi negatif 

Tuesday, December 14, 2010

,::update lagi;;,

wah hari nie je 2 kali aq update blog hahah...okay entry kali nie aq juz nak tulis kenape aq gune gambar crayon sebagai "header" wan punya celita...hal ini kerana**ayat x bley bla haha aq sangat merindui zaman skola! haha sebenarnye nak cari gambar kapur tulis,,tapi tetibe jumpe gambar crayon yg smart plak an,,,edit2 perghhhh makin smart la plak..:P **maaf puji diri seniri-_-"...haha abaikan,,emm lagi satu,,aq gunekan name "cegu wan punya celita" sebagai tajuk blog coz dalam diri nie dh rase semangat nak jadi cegu n nak didik anak bangse wahahha:P so tergerak la hati nak tulis mcm 2,,,digabungkan plak dgn wallpaper ala" dak skolah kan,,so memang sejibik la blog bakal guru,,,cewah hahah insyaallah akan menjadi guru yg berdedikasi,,,;) doakan aQ ! ;) okay 2 je kot,,,sesaje nak update...sekian ~


poyonye mamat nieh -_-" haha

p/s : selamat menggapai cita" masing" kawan~

peringatan !

assalamualaikum~
hype ! entry kali nie juz nak bg peringatan,,peringatan ape?? jap la nak bgtau la nieh,,,aiyoo x saba2 haha... ok peringatan kepada penggemar chewing gum atau bahasa pasar org panggil cokelat getah,,,hahahha...kan??..peringatan ini berbunyi :

sesudah sahaje  anda makan chewing@bubble gum,,
sila buangkan ia ke tempat yg betul ! -_-"

haa 2 jela rasenye,,,bukan ape,,,aq dh pernah terkene ! yg 2 ok lagi,,,tp bile dh pijak,,konpem rase bengang gile an,,then mule la nak menyumpah" tak ke dapat dose kering,,lagi satu x pasai" korang pon kene sumpah jadi chewing gum ngahahha :P haha          adoi haha~ so,,harap korang" ambik serius okay?? haha
sekian~


comel kan bubble gum nieh hehe,,;)


haa mcm nielah gayenye bile org yg x bermoral buang chewing gum merata,,,
kesian kasut baru org nieh haha :P

p/s: sile ambil kisah yew..^^


Sunday, December 12, 2010

menghitung hari~

hype semua,,lamenye cuti,,-_-" busan la plak rase cuti lame2,,,tapi,,bile dh nak bukak sem baru,,konpem rase malas n hati rase sayu nak tinggalkan umah..kan?? haish tulah lumrah idop..mase zaman skolah pon mcm 2 gak..bile dh lame kat tempat belaja,,rase rindu rumah sangat" hahha...adoi,,,**bkn nak mengeluh la an,,tp saje je nak cakap wahahah :P.. 

cuti sem lau duduk kat maktab, cuti sem hujung tahun paling lame ! yela kan,,cuti same mcm dak skola,,kalau cuti sem pertengahan tahun dalam 3 minggu jep,,nie kalau akhir tahun sebulan lebey,,lame gilak,,otak dh berkarat dh nak menunggu tibanya semester baru hahah,,,yela mane x berkaratnye,,cuti sebulan lebey langsung x bukak buku hahah cikgu" teruk benor awok yek,,,-_-"..

lupakan perangai bakal guru nieh,,,okay semester depan,,dh nak masuk degree,,persiapan utk menghadapi suasana degree,,kau dah ready ke?? emm tahun depan nak masuk degree,,so tahun depan la ready wahahha kan?? haha:P ades haha,,,tahun depan subjek baru,,&& akan adalah pengalaman baru ! hahah,,,yang paling x sabar nak hadapi ialah...SBE (School Based Experience)**xkonpem betui ke x eja wahahha :P... SBE ialah satu pengalaman untuk pelajar" semester 1,2,3, dan 4 degree,,pergi ke sekolah dan mendapatkn maklumat yg ditugaskan...mungkinlah kot..hehe,,yg bestnye,,,kite bley jelajah negeri org ! hahaha bak kate org,,belaja sambil melancong hahah :P jauh perjalanan luas pemandangan ! ^^

okay,,2 jep entry kali nie,,saje nak conteng" kat blog nie,,,semoga hari esok berlalu dengan cepat heheh..;) sekian~ 


sayangi otak anda ! jgn biarkan ia berkarat..;)

p/s: semoga hari berlalu dgn indah..(^^)v


Friday, December 10, 2010

oh kisah ~

hari nie mcm biase,,siap je mandi,,aq lepak atas katil,,menanti panggilan telefon zubier utk makan tgahhari,,aq tgk roomateku,**FARIS ngah kusyuk stady,,,mungkin dye nak pulun habis utk final paper kot,,aq?? haish mcm biase la stady las2 minit wahahha :P,,tgh duk lepak2,,deringan lagu SOUL SISTER nyanyian TRAIN memecahkan kesunyian bilik,,,aq memang yakin 100% yg zubir call ajak makan,,tp sangkaanku salah ! 



telefon berdering memecah kesunyian...

nama yg tertera kat telefon sony ericson C902 ialah nama EN.SHAHARUDIN pensyarah maktab aq,,,memang pelik la an,,awat dye call..aq pon angkat,,,so,,terjadilah perbualan antara kami berdua..

wan : assalamualaikum ncik..
en.shahar : waalaikummusalam wan...tgah buat ape,,,
wan: takde wat pape pon ncik,,,ngah lepak2 jep haha
en.shahar : owh sy nak tanye,,jadi ke plan RBT 1??
wan: plan?? emm owh plan 2 ke?? konpem2 la jadi ncik,,,ncik toksah risau,,kitorang akan sampai tepat pade masenye ! hahha
en.shahar: bagus2 heheh ok saye menunggu,,,ok wan papehal,,telefon sy ok??
wan: beres ncik heheh,,,assalamualaikum~
en.shahar: wasalam..


inilah en.shahar~~

keesokan harinye,,warga rbt 1 mengikut apa sahaja yg telah dirancang,,,yeah ! kami akan berkonvoi! yes,,berkonvoi,,hahaha,,,4 buah kerete semuanye hahha,,konvoi kemana?? ke majlis perkahwinan EN.SHAHARUDIN ;) memang sangat excited la an,,,hahaha,, memang jauh la perjalanan kitorg semua,,,nak ke negeri jelapang padi~ wahahhaha ;)


seronok weh konvoi !

setelah 7 jam perjalanan,,emm yela kot 7 jam coz banyak berenti kat RnR hahah,,kami selamat sampai kat begeri jelapang padi...sungguh cantik kawasan umah encik nie,,,sebelah je dgn bendang wahaha,,,sangat tenang melihat keindahan ciptaan-NYA..


sangat tenang dan damai kan ??

sampai je kat umah ncik shahar,,kami berehat secukupnya,,..kami tgk,,dh banyak persiapan dibuat,,,termasuklah pelamin,,wah santek pelamin,,,x silap aq,,nie pelamin yang taufiQ design kat maktab,,,wah konpem bangge taufiQ heheh...tahniah taufiQ..;)


lebey kurg mcm nielah kot pelamin dye,,,;)

keesokkan harinya,,,tibalah hari yg bersejarah utk en.shahar,,dye akan menjadi raja sehari,,kami warga RBT1 telah diagihkan dgn pelbagai tugas..memang sistematik la an kenduri kawin ncik shahar nieh hehe...x silap aq,,AWEEN n REDZA telah dilantik utk menjadi pengapit tyme bersanding nnt,,hahha,,,memang semua menjalankan tugas dgn jayanya lah,,,MAWI n ZUBIR bz dengan gulai kawah mereka,,,entah mcm mane la an rasa gulai kawahnye nnt hahaha...yg perempuan mcm biasalah bz menolong org kg menyediakan lauk utk menjadi santapan tetamu,,,aq?? AQ, IJAT n CAIR bz la jugak,,,merebus telur hahha,,,dari subuh kitorg start rebus telur coz nak letak kat bunga telur..;) yang lain" semua ngah kusyuk ngan tugas mereka...ATIQAH,HAJAR,YANA,n HANIS tolong isi telur yg dh siap direbus kedalam bunga telur,,,ELMEY,,MEEN,,NISA,,EFIRA,,tolong siapkan dulang hantaran.. masa tyme aq tgk tadi,,,agak santek jugelah heheh pandai mereka buat...yg paling aq kagum,,EMYRA la,,jadi mak andam,,heheh cayala emyra ! SHAH, JOSH, TERY, n TAUFIQ lagi hebat,,,wat persiapan untuk upacara bersilat,,,wah hebat betui mereka hahah,,,



memang warna warni aq tgk persiapan kawin ! ;)

hebat kan kenduri kahwin hehe,,,memang besh la,,,x sabar nak tgk upacara bersanding tgah hari nnt,,,dh siap je keje aq,,aq masuk la bilik jap an,,,sesaje je nak rehatkan badan yg dari subuh tadi bekerja..tup tup terlelap la plak hahah,,,tgah syok2 tidor an,,tetibe bunyi ade org ketuk pintu,,,,  


kacau giler sape yg ketuk pintu uh ! haha

"abang ngah bangun ! subuh2.." aiseh !!! mimpi ker ! adus,,,melepas nak tgk en,shahar bersanding....adus akak murni nieh,,,kejut la lewt sket hahhaha...mimpi2 kenape kau permainkan aq hahah -_-"


encik mimpi,,,x baik permainkan org hahah ;)

sangat kecewa la,,,rupa-rupanya mimpi jep...ades,,,tp bile pk balik,,,sangat meriah,,,kalau la menjadi realiti,,kan besh heheh,,,,seronok wo konvoi ramai2 satu kelas plak tuh heheh,,,wah pengalaman ! ;)


warga RBT1 sayang korang hahah...rindu sampai termimpi2 g konvoi kawen encik shahar heheh ;)

ok tu je kot entry kali nie,,,
sekian~~

p/s: mimpi yg indah heheh...kepada encik shahar,,kalau betui2 jadi,,,best kan?? hehehe ;)

Wednesday, December 8, 2010

erti dUniA~

berbiSik lagi~
emm,,,
hidup ini adalah seBuAh penjaRa !
sebuah penJaRa yg amat indaH !
betul,, SANGAT INDAH,,,
didalamnya kita terperangkap,      
terperangkap dengan pelbagai karenah manusia !
lalu kita mula mengenal diri,, dan baru kita tahu siapa KITA !
KITA FAHAM KITA ~
di dindingnya pula kita mencatat rasa,,luahan dari kurungan~


bukankah lebih indah begitu ?
di dalam kurungan itulah,, 
kita mengenal diri,,
kita mengenal cinta,,
kita mengenal erti,, 
pelbagai.... 


apakah ?
apakah sedih !
apakah gembira !
apakah marah !
apakah sayang !
apakah benci !


dan,,,
dari sini jugalah kita tahu betapa agungnya,,,
ya ! sangat agungnya ciptaan-NYA !
sungguh sangat bertuah menjadi ahli di alam penjara dunia ini !
terima kasih PENJARA DUNIA !
sangat bersyukur kepada-NYA~.;)




kebesaran-NYA

hayatilah dan rasailah kenikmatan dunia sehingga puas !
disebalik kepuasan,,akan timbul satu rasa kebesaran,,
kebesaran yang maha agung~
terima kasih kepada-NYA,,
atas ciptaan yg sangat indah ~

p/s: penghijrahan dari buruk ke baik tertakhluk kepada diri sendiri ;)

Monday, December 6, 2010

tahun Baru ~

Assalamualaikum,,,
hype semua,,,selamat tahun baru,,,awal muharam 1432 hijrah...

alhamdulillah,,bersyukur ke hadrat ilahi kerana dgn limpah dan kurnianya,,kite masih lagi dibekalkan dgn 2 nikmat terbesar,,nikmat IMAN dan ISLAM,,,

sempena dengan sambutan tahun baru hijrah yang akan kita lalui pada 7 DISEMBER 2010(tarikh masihi),,marilah kita mendoakan agar kite semua dapat membuat satu penghijrahan didalam diri,,x kesahla papepon,,either yg burok ke baik pon dh ok,,,insyaALLAH,,amin~

semoge semua ahli blogger, pelawat dan stalker wan punya celita,, dapat mengambil ikhtibar dan mempunyai azam yang baru untuk melalui liku yg bakal ditempuhi pada tahun 1432 hijrah,,insyaALLAH,,amin~

sebelum mengakhiri entry nie,,,mai la kite semua sama" nyanyi lagu awal muharam :

Awal Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan nabi dan umat Islam
Dari Kota Mekah ke Kota Madinah
Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah
Tingkatkan semangat
tegakkan syiar Islam

Untuk sepanjang zaman 3x

selamat menyambut awal muharram semua..^^

p/s: doakan kebaikan untuk semua ye kawan(^^)v

Saturday, December 4, 2010

meNaKutKAn dAn mEMaLukan ~

wahhaha,,,u know what ncik blog?? smlm aq mimpi ngeri babe,,sangat menakutkan && memalukan,,,tataw nape bley jadi mcm 2 haha,,,dh la berkaitan ngan maruah adus hahaha,,,tgh syok" tido**coz hujan diluar sane,,sepattnye bgn tido pon indahla an,,tp bgn tido jep,,berpeluh",,,hadoi..tapi tanak story la ape yg dimimpikan,,,nnt maruah tercalar babe hahah,,, juz nak cakap kat kau jela incik blog yg saye mimpi menakutkan dan memalukan -_-" sekian ~~


tidur yg tenang tanpe gangguan lagi best..;)

p/s:jgn lupe bce doa sebelum tido..^^

Friday, December 3, 2010

oh puTeRa kAtaK~~

hype all bloggers,,entry kali nie aq nak share" pendapat ngan korang hehehe..u know wut?? emm pasai satu slot drama yg cambesh aq follow kat tv3,,crite nie memang kisah dongeng la,,,tp dh nak layan kebosanan punya pasai,,layan jela,,,hahaha,,,tajuk drama bersiri tu (walau un kurang meminati drama bersiri coz leceh menanti) ialah PUTERA KATAK..crite nie diadaptasi dari crite omputih prince frog,,,bagi aq an,,kalau la ade manusia yg tersangatlah ketagih untuk memelihara binatang mcm TINA (lakonan nora danish),,memang gile hebat hahaha,,sampai menagis" coz kesian takut katak 2 dibedah,,,ades hahah,,,emm ok nie aku nak share la sket synopsis crite PUTERA KATAK nieh...

Sinopsis Drama Putera Katak – Slot Lagenda TV3

Putera Amar (Zizan Nin) telah disihirkan oleh kekasihnya, Puteri Zadora (Bia Rameshan) yang kecewa apabila Putera Amar tidak menjelma menjadi manusia walaupun sudah diberikan ciuman. Lantas, Putera Amar dibuang ke bumi dan terpaksa menjalani kehidupan sebagai katak selamanya. Amar (katak) dibela oleh Tina (Nora Danish), seorang pencinta haiwan. Amar tetap optimis bahawa dia akan menjadi manusia semula kerana cinta suci akan memulihkan dirinya suatu hari nanti.
Lima tahun berlalu, Puteri Zadora sedar bahawa sihir kakaknya, Puteri Ixora (Norseha) telah menghalang Putera Amar untuk kembali menjadi manusia. Maka, Puteri Zadora telah menghantar panglimanya, Zamir (Fazreen Rafi) untuk menjejaki Putera Amar untuk dibawa balik ke planet Zadora. Zamir berjaya menemui Putera Amar tetapi Amar enggan pulang kerana  perbuatan kejam Puteri Zadora masih menghantuinya.
Putera Amar yakin bahawa Tina yang sangat menyayanginya (katak) ialah cinta sejatinya. Setelah Puteri Ixora mengetahui tentang rancangan Puteri Zadora, dia telah datang ke bumi untuk membunuh Amar. Bagaimanakah Putera Amar dapat memberitahu Tina tentang identiti sebenarnya? Adakah mereka ditakdirkan untuk bersama?

haa,,mcm tula sinopsis crite nieh hahaha,,tp kadang" malas gak nak follow crite bersiri nieh coz tau yg aq nie bkn selalu dapat tgk crite nie**selalu tido n keluar tyme crite nie ade hahahaha (4.30-5.30 TV3 8.30-9.30 TV9)..lau mlm plak sah2 buletin utama menjadi pilihan utama keluarga utk menonton hehhe...k la aq ase 2 je kot ntk entry kali nie,,,,lau ade pape pendapat or info,,share2 la yew..;)
SEKIAN...;)


putera katak ~


hero PUTERA KATAK ~


heroin PUTERA KATAK ~

p/s: try la layan hehe ^^

Thursday, December 2, 2010

wah dapat award !


haha first tyme nieh dapat award ! ;)

1. thanks to the person who gave you this awards and the links of the person.

haha ok terime kasih kepada akucutesieyh coz bg aq award nieyh hahah...
terharu kot...
x penah" dapat award ngahaha...
btw trimas okay..;)

2. spread the award to the 15 blogger who you like and you think their blogs are awesome.


aduh ssh bangat sieyh aq nak memikirkan pemenagn award dr aku nieh haha
so amik la sume ye..;)

3. tell 7 thing about yourself

emm bkn 7,, aq bley bg tapi 15 hahah
nak tau cek la kat sini..wan punya celita !: tag MEEN ;)

haha aq ase 2 je kot,,,k sekian..;)

p/s: masih terharu haha

Tuesday, November 30, 2010

kesakitan~~

emm,,incik blog,,sy mau mengadu sebenaunye,,,dah 2 hari kaki sy sakit,,,tataw nape,,,kaki start membengkak scense sy bgn dr pagi kelmarin,,,may b kuat sangat exercise kot..-_-"..semoga kau cepat pulih wahai kaki,,aq nak semayang pon rase x selese...rase mcm x sempurna jep nak duduk antare 2 sujud...semoga kau cepat sembuh wahai incik kaki...sayang sayang anda..
sekian..;(

sayangilah kaki anda..;)

p/s: adus sakitnye ! 

tag MEEN ;)

15 RANDOM THINGS ABOUT ME !


1. suke seNyuM..yes dats me,,sangat suke senyum...tataw nape..senang hati bilemane dapat melemparkan senyuman..penah kat skolah dulu ade member kate "kau mcm xde problem jep,,suke tgk life kau" haha yelah xkan nak wat muke stress jep 24 jam! bek aq senyum even ade problem..;)

puas hati bile dapat senyum..^_^

2. suke mElihAt aLam !..memang sangat suke melihat alam semulajadi,,sangat tenang pabila melihatnye..;) kadang" bile tgk alam kite akan rase dunia nie kite yg punye...lagipon kite tau an lau tgk mende" ijau nie,,,kite akan rase sangat bahagia..;) && sangat berharap suatu hari nnt,,dapat menerokai alam semulajadi dgn membawa DSLR kepunyaan seniri hehe..^_^

tenang kan tgk alam?? ;)

3. cEpat bOsan !..haa,,yg nie memang x bley nak dpt dielakkan...tataw nape,,aq memang sng sangat rase bosan...kalau korg rapat ngan aq,,,aq x terlampau addicted dgn game2 yg membe men,,,even rase seronok pon,,skejap kep aq try then trus rase bosan haha...ades,,harap" dah jadi cegu nnt,,aq x cepat bosan ngan anak murid..^_^

hahaha ;)

4. baNyak caKap !.. haa yg nie memang x bley nak elak,,,suke sgt cakap...sampai kdg" 2 mngeluh sendirian coz letih bercakap ngahahha :P tp best woo bercakap haha dapat ilang stress haha,,,tp x la gile sampai cakap sensorang..haha

5. suKe hAiwan ~.. entry sebelum nie ade aq cakap yg aq sangat suke akan haiwan" peliharaan..yes sangat cumil mereka" itu hehe...&& akan tetapi,,haiwam tersebut akan malas dicuci sekiranya kemalasan yg amat sangat timbul dalam diri hahah :P

6. peMalaS !.. yang nie memang sinonim dgn diri aq,,haha tataw nape kat umah,,mak mesti asik berleter jep coz sifat kemalasan yg ditunjukkan oleh aq sangat menjadi" haha..tp biaselah kan malas hehe...tp harus diubah sifat ini untuk menjadi manusia yg berjaya ! yeah hahah :)

7. giLa tiDor !...yang nie memang best woo bile kite wat...memang sangat mudah terpengaryh bile melihat org len tido haha...ntah la...dr zaman skolah lagi,,,sangat menggilakan tido...walaupon dh tidor lame,,,rase sangatlah mengatuk hahah -_-"

best woo tidor haha ~

8. suKe berjALan !.. yang nie memang x bley elak la...lau ade jep duit dalam poket,,konpem akan keluar ngan member"..x kesahla wat pape kan...janji keluar,,,xdelah asik duk terperap je dlm bilik 2 haha...tp kalau mengantuk sangat,,tidor lagi penting dr berjalan heheh :)

9. gila cerita HanTU !.. haha lawak an...tp x dinafikan memang sangat menggemari cerita" seram...walaupun perasaan yg sangat takut ade dalam diri haha...betui aq memang sangat yg penakut,,,tapi naluri hati tetap nak tgk cerite hantu,,,hantu paling aq takot pocong la haha :P

10. TiDak suke !..haa ape yg x suke 2?? haha..aq nie,,memang x suke dgn manusia yg suke bermuka" && sangat bangga dgn apa yg dye ade...memang bagus lau nak bangga dgn diri seniri tp agak"LA an...sket" bley jgn lebey" hahah OKAY ?

11. iKan PaTin !.. hehe aq sangat suke ikan patin masak tempoyak...best woo...memang kalah la MEKDI, PIZZA, KFC, WENDYS...ikan patin masak tempoyak lagi terbaik wok dr korang hahah ;)

terbaik kan?? haha

12. sUke beRkawaN tapi mAlu !.. heheh..betui,,,aq sangat suke berkawan dgn ramai orang...tapi malu nak tegur...tapi bley jep nak tegur dulu..&& sangat x memilih kawan...berkawan jep dgn sesape yg nak berkawan dgn aq..;)

13. hOrmat oRang Tua ~yes ! yg nie memang aq kene jage,,,kalau x hormat org tua,,diri rase x tenang babe...memang islam ade sebut yg muda perlu menghormati orang tua ! so y not kite x ikot?? kann?? memang perlu utk menghormati org tua,,;)

14. nOveL !..haha nie memang hobi aq hehe,,yes sangat suke membace,..x kesahla pape...tapi novel la paling suke bace...tapi x layan sangat novel jiwang hehe..yg pasal hidup seseorang n adventure layan la jugak...;)

15. addicted muvie !.. yg nie memang my feberet la der...suke tgk muvie..weekend pon selalu la tgk wayang ngan member...x pon donload kat SYOK.ORG then layan ngan member hehe..tapi skrg ngah addicted ngan hindustan hehe...best wo layan hindi haha ;)


penulis punya diri ~ ;)

ok aq ase 2 je kot...dah kate 15 so 15 jela aq wat haha,,,akhirnye siap jugak tagged yg disuruh oleh WAN NORYAZMEEN setelah hampir sebulan mengguhkannye hehe ;) 
sekian...

p/s: kepade aindalila,nabila syazween,atiqah bell (3 tag yg same) & akucutesieyh,,tagged anda belum saye buat lagi huhu,,,ade mase sy wat ye,,;)

Monday, November 29, 2010

hobi~

hype,,,
incik blog,,,rini,,aq nak ckp pasai hobi...
memandangkan cuti yg agak panjang,,,
tercetuslah hati aq nieh nak ade hobi yg baik" aje..:P
hahah x bley bla an,,,
nak cr kije malas n malu,,haha
lagipon ckp la pengalaman jadi cashier kat caltex pas spm ri2..-_-"


okay,,,
cakap pasai hobi,,,
skrg,,aq ade hobi yg baru haha,,
membace novel,,,hebat x??
haha,,,**barula ade ciri" bakal guru yg berkaliber..:P
tp korang jgn panggil loser plak bile aq bace novel haha...
x baik doe haha...
bagus ape isi mase lapang bace novel...dr melepak n wat bende x faedah haha..
kan???


tapi,,,
best gak layan novel nieh,,,
**bkn layan novel jiwang" ok...
layan novel kisah idop or adventure la wei...
baru remaje haha...
layan jiwang skali skale bley la,,,;)
haha k la 2 jep...
sekian..;)




xuke ayat nieh,,,BACA BUKU , BUKA DUNIA !

p/s: manyakkan membace ye..;)

Sunday, November 28, 2010

tArgET syazwansanosi~

hype incik blog,,,
entry kali nie aq juz nak kasi tau sama u all la,,,
wan punya target...
target untuk mase terdekat nielah hehe...
nak tau x ape??

ok meh sini nak bgtau,,,
wan nak gantikan KASUT yg lame,,,
kasut yg lame "VANS CLASSIC SLIP"...
sebenarnye baru sthun lebey sket jep beli kasut 2 hehe...
tp nampak mcm dh uzur,,,
nak wat cmne ann lasak,,so cepat la uzurnye haha,,;)

ok meh nak tunjuk sket kasut yg dh uzur tu..:-

mcm niela kasut lame wan,,,sebijik la piping dye kaler hijau~~

ok skrg nie,,
ngah usha kasut yg baru untuk menggantikan kasut yg lame nie...
**kalaulah kasut bley bercakap,,,konpem" kasut vans nie taching coz aq dh nak cr pegannti dye..-_-"
ok target wan ialah,,,
nak try cr kasut asics or onitsuka tiger...
tataw nape,,,jatuh cinta sama ini kasut heheh...
emm antara yg menjadi pilihan hati ialah :-

mcm stylo an,,,hehe

yg nie pon bley tahan...hehe

adoi,,tataw nak pilih kaler ape haha...
tp tgk la cmne,,,
lau ade yg lagi cantik,,,bli lah heheh
k tu jep...
sekian~~~

p/s: lau ade cadangan bley jep bgtau hhehe ;)

Saturday, November 27, 2010

berpasang-pasangan~~

kite dilahirkan atas dunia nie memang telah ditetapkan oleh-Nya pasangan masing"..
tapi memang setiap org akan menemui pasangannya sama ada cepat @ lambat,,
tapi ada juga org yg cepat trime pasangannye,,tapi cepat hilang pasangannye,,-_-"
bkn dorg" mintak nak putus hehe,,tp dh memang tertulis yg pasangan tersebut,,bkn untuknye,,,
lain la mcm kartun" mcm MICKEY MOUSE,,pasangan dye konpem" la MINIE MOUSE hehe...
kadang" ade yg mencemuh,,,"oh dunia dimanakah pasanganku !"...
sabarla,,mungkin belum sampai masenye utk kamu" mempunyai pasangan idop...
mungkin esok,luse,atau NANTI !
tapi kite kene jugak ingt yg ade sesetengah manusia,,akan menemui ajal mereka,,,
sebelum menemui pasangan sehidup semati...
jadi,,sebagai manusia biase,,banyakkan berdoa supaya jodoh yg akan kite jumpa seorg yg baik,,,
berbudi pekerti,,hormat org tua,,dan ikhlas,,,
sekian~ :)

seronok tgk gambar nie,,,tp,,**untuk yg kahwin je bley wat cmnie..;)

burung pon ade pasangan dye hehe ;)

p/s: peace yaw,,,;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...