Pages

teman-temanku ~

Friday, May 20, 2011

nur kasih ~

hari nie hang out ngan dak kelas..event ade 3 paper lagi utk exam,,still lagi pegi tgk wayang...rase mcm dh habes exam haha..actually,,kuar rini pon ade hajat,,,nak melempiaskan nafsu mau tgk wayang crite pirates of the caribaen,,,tapi sampai jep dekat GSC TS,,tiket sume selling fast..yg ade cume seat depan2 jep...haish melepas la tgk pirates...tup2 tukar plan tgk la citer NUR KASIH ! haha..budak kelas yg keluar 7 orang..tapi yg tgk,,4 orang jep,,,aq pon sebenanye mmg x layan dari awal citer nur kasih nie..tapi nak jugak tgk wayang kan,,,so layan la citer nur kasih nie hehe...dalam otak b4 tgk citer nie,,ade jugak fikir,,berbaloi ke haha...dh start tgk citer nie,,,emm bley la tahan..not bad..;) ade dak kelas aq sampai bengkak2 mate tgk citer nie...haha actually citer nie agak sedey jugak la,,tapi still belom mampu nak titiskan air mata aq niey hahah..:P bagi aq,,kalau dari 10 bintang,,,aq bagi 7 bintang utk filem nur kasih nie hehe..korang try la layan..mane tau pendapat kite berbeza an hehe..tapi bg aq memang not bad la hehe..jom kita layan sinopsis citer NUR KASIH nie ~

poster filem nur kasih ~ **citer nie ade peminat tersendiri kot hehe

NUR KASIH THE MOVIE INFO:

Producer : Rosihan Zain (Executive Producer)
Director : Kabir Bhatia
Producer (Company) : Primeworks Studios Sdn Bhd (Formelly known as Grand Brilliance Sdn. Bhd.)
Language : Malay
Genre : Drama
Classification : U – General viewing for all ages
Release Date : 19 May 2011
Duration : 90 min
Audio : Stereo
Format : 35mm
Script : Kabir Bhatia (Screenplay), Mira Mustaffa (Scriptwriter)
Cast : Remy Ishak, Fizz Fairuz, Tiz Zaqyah, Ayu Raudhah, Liza Othman, Munif Isa, Sara Ali, Adik Mia Sara Nasuha, Adik Ilyas Suhaimi


Sinopsis : Drama bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.Untuk filem berjudul Nur Kasih The Movie itu, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

Berita buruk kepada peminat drama Nur Kasih yang tak suka menonton wayang. Ini kerana pihak produksi Filem Nur Kasih The Movie tidak akan menayangkannya di Astro First. Berita ini disahkan oleh 2 blogger hiburan terkenal tanahair iaitu Beautifulnara dan Budiey.

okay jom layan gambar2 pulak ~


keluarga bahagia ~ 


2 orang budak tomey hehe ^^

okay  2 keping jela gambar hehe malas mau google..:P okay jom pulak kite layan trailer ~


video

okay tu je entry utk kali nie,,,semoga semua terhibur..;) sekian,,wassalam ~

**suke tgk mia sara dalam citer nie..;)

terima kasih kerana membaca ^^

mood : exam fever -_-"

13 orang menjerit:

Khairul Anam said...

mau tengokkkkkkkk =)
anyway nice description......

ketabahan hati wan ! said...

hehe tgk la,,,besh2..;)

iEyChaQ *dandelion*% said...

nak tgok jugak!! :)

iEyChaQ *dandelion*% said...

nak tgo jugak!! :)

ketabahan hati wan ! said...

tgok jgn x tgok ! hehe

Eqa said...

ngehngeh. pirates lagi best :P

ketabahan hati wan ! said...

cess haha,,,mmg la pirates best..x setanding dgn citer melayu haha...tp nur kasih best tahap melayu hehe..cer la tgk..^^

Eqa said...

yela sedapkanlah hati tuu. haha :P

ketabahan hati wan ! said...

cess kurang asam keping btol la eqa niey haha...siyes niey,,,x rugi la tgk nur kasih,,not bad la hehe...lau eqa tgk konpem leleh haha..:P

Eqa said...

haha. tamo la. tak suke cite sedih. hehe

ketabahan hati wan ! said...

ceh haha malu2 plak nak ngaku jiwang..:P haha

Eqa said...

nak bahan kite pulak ehh. bukan jiwang, sentimental je. haha

ketabahan hati wan ! said...

haha okay2..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...