Pages

teman-temanku ~

Sunday, December 18, 2011

bukan semudah itu ~

hampir sebulan aku menjalankan tanggungjawab sebagai pengepam minyak di stesen petronas. 8 jam sehari. kadang" masuk pagi sampai petang. kadang" masuk petang habis malam. adatlah part time job. tapi bukan semudah yg dikhabarkan. badan rasa sangat letih. dalam hati ade jugak terdetik, baik jadi cikgulah. masuk pagi habis petang pon, tak yah pening-pening nak layan kerenah customer, nak syot duit, nak pening2 kire duit. even kanak-kanak pon susah nak jage, tapi hati lagi rela layan bebudak sekolah dari orang dewasa. **ok merungut hehe. tapi pengalaman yg aku dapat nie, aku simpan sampai bila2. sebelum ni pernah part time job dekat caltex as a cashier. tapi after spm otak tak fikir ape2 lagi hehe. so tinggal 5 hari lagi. kulit pon dah makin gelap. mak aku asal aku balik je mesti dye cakap " asal muke kau jadi hangus ? ". memang mule2 aku tak perasan. tapi makin lame baru perasan. mungkin bahang minyak yg membuatkan aku hangus ? abaikan. disaat ini, semoga dipermudahkan segalanya. sekian, wassalam~


**menanti result exam sem lepas dengan penuh sabar. semoga baik2 aje ;D semoga 20 hb indah2 belaka ^^,

terima kasih kerana membaca ^^,

mood : letih ~

4 orang menjerit:

YAYA AZURA said...

Pengalaman tu mahal harganya dik...

ketabahan hati wan ! said...

yup2 sangat mahal. tak ternilai ;)

miraa japri said...

kau ingat keje cikgu 2 senang??

ketabahan hati wan ! said...

bukan semudah itu nak jadi cegu. cegu profesion yg mencabar. ayat kat atas nak sedapkan hati. tu yg cakap lagi rela layan kanak2 dari layan customer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...